Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2013

Kαταγγελία σε βάρος γυναίκας αξιωματικόυ της Πυροσβεστικής - Συνάδελφοί της την κατηγορούν για παράνομη - παράτυπη εκπαίδευση!


Kαταγγελία σε βάρος γυναίκας που είναι μάλιστα αξιωματικός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.


Συνάδελφοί της την κατηγορούν για παράνομη - παράτυπη εκπαίδευση και για βιντεοσκόπηση των μεθόδων που ακολουθούσε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Στην ουσία μέσα από την καταγγελία η αξιωματικός φέρεται να έκανε ... καψόνια σε συναδέλφους της – υφιστάμενους τους οποίους και εκπαίδευε. ...
Το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα με ανακοίνωση της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Χανίων όπου υπηρετεί η συγκεκριμένη αξιωματικός, ανακοίνωση η οποία φιλοξενείται στο ίντερνετ στη σελίδα της Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης Πυροσβεστών, ενώ κοινοποιείται επίσης στον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στους επικεφαλής του πυροσβεστικού Σώματος της χώρας και της Κρήτης και άλλους. 

Η καταγγελία αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Ανθυποπυραγός υποχρέωνε το εκπαιδευόμενο προσωπικό να φορά επί της κεφαλής του διπλή νάιλον σακούλα με την επωνυμία γειτονικού παντοπωλείου, επάνω από την προσωπίδα της αναπνευστικής του συσκευής και στη συνέχεια τους υποχρέωνε να ανεβοκατεβαίνουνε με κλίμακα στην οροφή υδροφόρου οχήματος, καθώς και να διέρχονται από διαμπερείς κύστες - θυρίδες υδροφόρων οχημάτων. Καθ' όλη τη διάρκεια της αυτοσχέδιας εκπαίδευσης φωνασκούσε στους υπαλλήλους και την βιντεοσκοπούσε. Αυτή η εκπαίδευση επαναλαμβανόταν από την εν λόγω αξιωματικό για τέσσερις και πλέον ημέρες.

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Χανίων είναι πάντα σύμφωνη για εκπαιδεύσεις – ασκήσεις σύμφωνα με το εγχειρίδιο εκπαιδεύσεως του Α.Π.Σ για να κρατάει αξιόμαχους τους συναδέλφους μας, αλλά δεν δεχόμαστε παράνομη εκπαίδευση που εγκυμονεί κινδύνους για το προσωπικό καθώς και αλαζονικές συμπεριφορές. Ζητάμε από εσάς κ. Διοικητά να μην επαναληφθούν στο μέλλον τέτοια περιστατικά που προσβάλλουν την ανθρώπινη υπόσταση των συναδέλφων μας, το κύρος της υπηρεσίας μας και εγκαίρως να τα αποτρέπετε όπως υποσχεθήκατε στους εκπροσώπους μας παρουσία του προέδρου του νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Χανίων Πετράκη Νεκτάριου στην παρέμβαση για τα ανωτέρω θέματα. 

Ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών νομού Χανίων κ. Γιάννη Μαραγκάκη, ο οποίος δήλωσε για την υπόθεση:  Η καταγγελία αυτή η οποία πήρε τόση έκταση έγινε με αφορμή εκπαίδευση που είχε ως σκοπό της την προσομοίωση ως προς την ορατότητα του πυροσβέστη μέσα σε δυσμενές περιβάλλον όπου δεν έχει ορατότητα ο εκπαιδευόμενος. Η προσομοίωση όμως που έγινε δεν ήταν σύμφωνη με τα προβλεπόμενα της εκπαίδευσης του πυροσβεστικού Σώματος. Αμέσως διατάχθηκε να σταματήσει και διενεργούνται τα νόμιμα από την υπηρεσία μας».

 prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...