Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Φοιτήτριες καταγγέλλουν τον Μουτσόπουλο για «βρώμικα λόγια»


Καταγγελίες – σοκ για τον καθηγητή Ιατρικής και σύζυγο της υφυπουργού Υγείας, Χαράλαμπο Μουτσόπουλο φέρνει σημερινό δημοσίευμα εφημερίδας.
Σύμφωνα με την Espresso, ο σύζυγος της Φωτεινής Σκοπούλη κατηγορείται για «τσαμπουκάδες, αλητεία και σεξουαλικά υπονοούμενα» προς τις φοιτήτριες και τους φοιτητές του.

Όλα αυτά προκύπτουν από τις καταγγελίες φοιτητριών που έγιναν μάλιστα μέσα σε γενική συνέλευση της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 14 Δεκεμβρίου 2007.

Στα σχετικά πρακτικά υπάρχει αυτούσιος ο διάλογος ανάμεσα στον προεδρεύοντα της γενικής συνέλευσης και σε μια φοιτήτρια.


Πρόεδρος: Μπορείτε να μας πείτε;

Φοιτήτρια: Βεβαίως.

Πρόεδρος: Παρακαλώ, πείτε μας.

Φοιτήτρια: Λοιπόν, οι εκφράσεις που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι: «Ωραία κοπέλα είσαι, μπορείς να κάνεις και άλλη δουλειά στη ζωή σου». Σεξουαλικά υπονοούμενα…

Πρόεδρος: Για πείτε μας κυρία (σ.σ. αναφέρει όνομα). Να ξέρουμε τι εννοείτε. Το εκτιμούμε, αλλά παρακαλώ να έχουν ίδιαν αντίληψη.

Φοιτήτρια: Να τα πει η συμφοιτήτριά μου Αναστασία που ήταν και μπροστά. Ενδεικτικά αναφέρω αυτά που ειπώθηκαν. Είπε συγκεκριμένα: «Δε θα μου κάνει τον καμπόσο ένας τύπος με σκουλαρίκι, που έχει δίπλα του τρεις αγάμ… που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να μαλ… με την κλειτορίδα τους». Μπροστά στους φοιτητές αυτό.

Πρόεδρος: Δε μου λέτε, αυτά τα είπε ο καθηγητής;

Φοιτήτρια: Ναι, ο κ. Μουτσόπουλος.

Πρόεδρος: Είστε μάρτυρες ότι το ακούσατε;

Φοιτήτρια: Το είπαν οι φοιτητές που ασκούνται στην Παθολογία.

Πρόεδρος: Προχωρήστε. Το άκουσε το Σώμα.

Φοιτήτρια: Πραγματικά δεν είναι το μόνο. Έχουν ακουστεί πάρα πολλά στη συγκεκριμένη έδρα. Δεν υπάρχει κανένας σεβασμός απέναντι στους φοιτητές. Ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται είναι το λιγότερο χυδαίος, χυδαίος και αλήτικος. Δε δεχόμαστε, λοιπόν, μια έδρα που με τόσο χυδαίο τρόπο έχει επιτεθεί στους φοιτητές, που έχει τη λογική ότι δε με ελέγχει κανένας, μπορώ να κάνω ό,τι γουστάρω και μπορώ να κόβω όσο θέλω στις εξετάσεις, να μιλάω όπως θέλω, να κάνω μηνύσεις και να μπει και η αστυνομία να συλλάβει τους δράστες, να εφαρμοστεί και ο νέος νόμος-πλαίσιο κ.ο.κ.
protothema.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...