Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Η ΦΙΛΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ!!


Πρόκειται για το μυστικό της μακροχρόνιας σχέσης
Η δυνατή φιλία είναι το μυστικό που κρατάει μια μακροχρόνια σχέση, υποστηρίζουν οι ερευνητές του πανεπιστημίου Περντού της Ιντιάνα.


Οι ειδικοί διεξήγαγαν δυο έρευνες σε 190 και σε 184 φοιτητές από τους οποίους ζητούσαν να αξιολογήσουν τη σχέση τους και το βαθμό στον οποίο επενδύουν σε αυτή, αξιολογώντας διαφορετικές πτυχές της σχέσης όπως η συντροφικότητα, η ασφάλεια, το σεξ και η προσωπική βελτίωση.

Οι ψυχολόγοι παρατήρησαν ότι εκείνοι που σημείωναν υψηλότερο σκορ όσον αφορά στην έμφαση που έδιναν στη φιλική σχέση με τον σύντροφό τους ήταν και πιο πιθανό να έχουν υψηλό σκορ όσον αφορά το βαθμό συναισθηματικής, ερωτικής και σεξουαλικής ικανοποίησης από τη σχέση τους.

Η φιλία με τον σύντροφο και οι προσπάθειες για τη διατήρησή της βοηθούν στην ενδυνάμωση και τη διατήρηση των ρομαντικών σχέσεων, υποστηρίζουν οι ερευνητές.

Αντιθέτως, εκείνοι που δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην ικανοποίηση των δικών τους προσωπικών αναγκών και επιθυμιών μέσω της σχέσης τους, είναι και λιγότερο πιθανό να έχουν μια μακροχρόνια σχέση.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Social and Personal Relationships.
 vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...