Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Έτρωγε από το πιάτο του Χίτλερ!!


Η Μάργκοτ Βελτ ήταν μία από τις 15 γυναίκες που είχαν υποχρεωθεί να δοκιμάζουν το φαγητό του Φίρερ...


Όταν στην Ευρώπη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου ο κόσμος λιμοκτονούσε, υπήρχαν 15 γυναίκες που καθημερινά έτρωγαν ό,τι πιο εκλεκτό κυκλοφορούσε στη Γερμανία, αλλά δεν μπορούσαν να ευχαριστηθούν μπουκιά.

Την περίοδο που η προσωπική ζωή του Αδόλφου Χίτλερ ήταν ένα μυστήριο ακόμη και για τους στενούς του συνεργάτες, αυτές οι γυναίκες ήξεραν από πρώτο χέρι τι προέβλεπε το καθημερινό μενού του Φίρερ-κυρίως φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Ήταν τα μέλη μιας επίλεκτης ομάδας που δοκίμαζε με το ζόρι το φαγητό του Χίλτερ, ο οποίος ζούσε με τον φόβο ότι κάποιος θα τον δηλητηρίαζε. Η γερμανίδα Μάργκοτ Βελτ ήταν μία από αυτές τις γυναίκες.

Στα 95 της σήμερα, με ανοιχτές ακόμη τις ψυχολογικές πληγές από την εμπειρία του πολέμου, η Βελτ μιλάει πρώτη φορά για την καριέρα της ως "γευσιγνώστριας" του Χίτλερ.

"Δουλειά μας ήταν να δοκιμάζουμε το φαγητό του Χίτλερ πριν από εκείνον. Αν φοβόμουν; Ασφαλώς. Εάν ήταν όντως δηλητηριασμένο, δεν θα βρισκόμουν εδώ σήμερα. Δεν είχαμε επιλογή όμως. Μεταξύ 11 και 12 ακριβώς δοκιμάζαμε το φαγητό και μόνο αφού είχαμε φάει και οι 15 το πήγαιναν στο καταφύγιο".

 Tα Νέα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...