Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Σπιτικός Γύρος !!

ΥΛΙΚΑ

- 700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
- αλάτι, πιπέρι

- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη 
- προαιρετικά λίγο δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε την τηγανιά και τη βάζουμε να στραγγίσει.

- Αφού στραγγίσει τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, πιπέρι καγιέν, το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε.

- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μπολ για 40 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας μας.

- Ανακατεύουμε την πάπρικα με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

- Τοποθετούμε τη μαριναρισμένη τηγανιά σε λαδόκολλα και έπειτα σε ένα πυρέξ.



Προσθέτουμε το μείγμα από το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα.

- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

- Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες για γύρο ή με σαλάτα που έχουμε φτιάξει εμείς. 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...