ΥΛΙΚΑ
- 700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
- προαιρετικά λίγο δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε την τηγανιά και τη βάζουμε να στραγγίσει.
- Αφού στραγγίσει τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, πιπέρι καγιέν, το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μπολ για 40 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας μας.
- Ανακατεύουμε την πάπρικα με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Τοποθετούμε τη μαριναρισμένη τηγανιά σε λαδόκολλα και έπειτα σε ένα πυρέξ.
Προσθέτουμε το μείγμα από το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες για γύρο ή με σαλάτα που έχουμε φτιάξει εμείς.
- 700 γραμμάρια χοιρινή τηγανιά
- αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- χυμός από 1 λεμόνι
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
- ρίγανη
- προαιρετικά λίγο δεντρολίβανο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε την τηγανιά και τη βάζουμε να στραγγίσει.
- Αφού στραγγίσει τοποθετούμε το κρέας σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δεντρολίβανο, πιπέρι καγιέν, το σκόρδο λιωμένο και ανακατεύουμε.
- Κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το μπολ για 40 λεπτά στο ψυγείο να μαριναριστεί το κρέας μας.
- Ανακατεύουμε την πάπρικα με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.
- Τοποθετούμε τη μαριναρισμένη τηγανιά σε λαδόκολλα και έπειτα σε ένα πυρέξ.
Προσθέτουμε το μείγμα από το ελαιόλαδο, την πάπρικα και το χυμό λεμονιού και κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
- Μπορούμε να σερβίρουμε με πίτες για γύρο ή με σαλάτα που έχουμε φτιάξει εμείς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου