Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2013

ΓΛΥΚΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ:Μηλόπιτα κλειστή!

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη
1 πακέτο αλεύρι (φαρίνα κόκκινη) 500γρ.

1 πακέτο βούτυρο Βιτάμ 250γρ.
1 αυγό
1 ποτήρι ζάχαρη
Για την γέμιση
Αγοράζουμε περίπου 2,5 κιλά μήλα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
5-6 γαρυφαλάκια
1 ποτήρι νερό
10 καρύδια ψιλοκομμένα (ή περασμένα ελαφρά στο μούλτι)
1 πρέζα σκόνη κανέλας
Πάμε να δούμε πως την φτιάχνουμε:
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 4 τεμάχια το καθένα.
Τα βάζουμε στην κατσαρόλα και ρίχνουμε την ζάχαρη, το νερό, την κανέλα και τα γαρυφαλάκια.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα βράζουμε για 15 λεπτά από την ώρα που θα ξεκινήσει ο βρασμός τους.
Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε σε ένα τρυπητό και απομακρύνουμε την κανέλα και τα γαρυφαλάκια.
Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σ΄ ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το βούτυρο λιωμένο, το αυγό και την ζάχαρη. Ζυμώνουμε ελάχιστα, ίσα να ενωθούν καλά τα υλικά της ζύμης.
Στην συνέχεια τοποθετούμε χαρτί ψησίματος σ’ ένα ταψάκι και χωρίζουμε την ζύμη στην μέση. Παίρνουμε το μισό της ζύμης και το απλώνουμε με το χέρι μας στο ταψάκι ώστε να πάει παντού, να καλύψει και τα τοιχώματα του.
Αν δεν φτάσει η ζύμη για να καλύψει τα τοιχώματα του ταψιού, συμπληρώνουμε επιπλέον κομματάκια ζύμης και τα κολλάμε.Τοποθετούμε τα μήλα πάνω στην ζύμη και πασπαλίζουμε με τα καρύδια και την κανέλα .Τέλος παίρνουμε μπαλάκια ζύμης τα ανοίγουμε στην παλάμη μας και τα τοποθετούμε πάνω από τα μήλα,φροντίζοντας να ενώνονται μεταξύ τους μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια.Βάζουμε το ταψάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά.
Όταν βγει από τον φούρνο πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
syntageskardias.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...