Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Η ωμή εξομολόγηση του Ιάπωνα κανίβαλου που σκότωσε και έφαγε μία γυναίκα στο Παρίσι του '80


Η ωμή εξομολόγηση του Ιάπωνα κανίβαλου που σκότωσε και έφαγε μία γυναίκα στο Παρίσι του '80. 

Ο Ισέι Σαγκάουα δεν είναι μία οποιαδήποτε περίπτωση κανίβαλου, όσο αστείο και παράδοξο κι αν φαίνεται. Με την ευφράδεια που τον διακρίνει και την επιμονή στη λεπτομέρεια με την οποία περιγράφει τις παθολογικές ψυχικές ροπές του, την προετοιμασία και τη μεταχείριση των θυμάτων του, κάνει τον Χάνιμπαλ της «Σιωπής των αμνών» να φαντάζει απλή καρικατούρα.

Σήμερα ζει και εργάζεται ως συγγραφέας και φωτογράφος στο Τόκιο, όπου η ομάδα ερευνητικής δημοσιογραφίας του VIce μετέβη με σκοπό την παραγωγή ενός εξαιρετικού ντοκιμαντέρ για μία περίπτωση-φαινόμενο στα χρονικά της ψυχιατρικής.

O Ισέι Σαγκάουα δολοφόνησε μία γυναίκα, την οποία τεμάχισε και έτρωγε επί τρεις μέρες, καταφέρνοντας να μην καταδικαστεί λόγω «κενών» στο νομικό πλαίσιο που αφορά σε τέτοιου είδους εγκλήματα.

Το απόγευμα της 13ης Ιούνη του 1981, ο Ισέι πήγε στο περίφημο δάσος της Βουλόνης, ένα πάρκο στα περίχωρα του Παρισιού, μεταφέροντας δύο βαλίτσες οι οποίες περιείχαν το διαμελισμένο σώμα μιας Ολλανδέζας καλλονής ονόματι Ρενέ Χάρτεβελτ.

Οταν οι προθέσεις του έγιναν αντιληπτές από παρευρισκόμενους, κλήθηκε η αστυνομία η οποία τον συνέλαβε, εντοπίζοντας στον καταψύκτη του σπιτιού του μέρη του διαμελισμένου σώματος.

Στον Σαγκάουα απεδόθη το ακαταλόγιστο και εν συνεχεία εισήλθε σε ψυχιατρική κλινική στο Παρίσι, για να επιστρέψει λίγο καιρό αργότερα στη γενέτειρά του Ιαπωνία, λόγω της κατακραυγής της γαλλικής κοινής γνώμης και της άρνησής της να συντηρεί έναν κανίβαλο.

Στην Ιαπωνία, χαρακτηρίστηκε «σώας τας φρένας, αλλά επικίνδυνος». Πέρασε λίγο χρονικό διάστημα σε άσυλο απ' όπου εξήλθε την 12η Αυγούστου του 1986, ζώντας έκτοτε ελεύθερος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...