Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Οι 4 μαχαιριές που μπορεί να φας στον έρωτα!!


Συνοδεύομαι μου λες κι εγώ παιδεύομαι: 

Έχετε χωρίσει εδώ και λίγο καιρό.
Το τέλος ήρθε παρά τη θέλησή σου ή απλά έπρεπε να έρθει. Είσαι στη διαδικασία να τον ξεπεράσεις κι εκεί, στο γνωστό στέκι, πέφτεις μπροστά του. 

Τον βλέπεις κι είναι μόνος: οι πρώτες αντιδράσεις σου: τα πόδια τρέμουν, η καρδιά χτυπάει δυνατά και το μυαλό απορεί: γιατί αφού δεν τον θέλεις πια, τρέμεις και κοντεύεις να λιποθυμήσεις στη θέα του. 

Μην νομίζεις πως κάτι πάει στραβά με σένα. Αυτό το σκηνικό το έχουν βιώσει εκατομμύρια γυναίκες που στη θέα κάποιου πρώην, παθαίνουν το λεγόμενο κόκο μπλόκο. Πάντα το ξένο μοιάζει πιο γλυκό και σίγουραη νοσταλγία του παρελθόντος, θέλει κάποια λεπτά για να περάσει. Επιστημονικά και μόνο, ο εγκέφαλος στη θέα του πρώην, φέρνει στη μνήμη σου τα καλά που ζήσατε μαζί. Τα κακά, η φύση τα διαγράφει άμεσα από το σκληρό!

Τον βλέπεις και έχει νέα αγαπημένη! 
Νομίζεις κυρία μου πως δεν σε εκφράζει κι εσένα ο Παντελίδης; Γιατί όταν βλέπεις τον πρώην να συνοδεύεται από νέα αγαπημένη, όπως και να έχει, το σαγόνι θα σου πέσει. Τα ερωτήματα που σκάνε με ιλιγγιώδη ρυθμό στο κεφαλάκι σου σου είναι συνήθως: να την είχε πριν χωρίσουμε; είναι πιο ωραία από μένα; να του μιλήσω; να τον φτύσω; σιγά το τσόκαρο, θα καταλάβει ότι ζηλεύω; ζηλεύω; σιγά να μην ζηλεύω, μήπως είναι αδερφή του; μα τι λέω, δεν έχει αδερφή, μπορεί να είναι ξαδέρφη; και; τα ξαδερφια που είδα στην Τατιάνα παντρεύτηκαν! Μα γιατί βλέπω Τατιάνα; γιατί χωρίσαμε; γιατί δεν με θέλει; Και το ποίημα πάει λέγοντας!


Που είναι, που είναι ο καλός σου; Ψάξε ψάξε δεν θα τον βρεις 

Εκείνος σου λέει ότι έχει διάβασμα ή βαριέται ή είναι άρρωστος. Κοινώς, θα μείνει μέσα. Εσύ που έχεις ετοιμαστεί να βγεις, αποφασίζεις να το παίξεις Μητέρα Τερέζα και εξοπλίζεσαι με σούπες, φαγητά, θερμόμετρα και λάδια εντριβής και φτάνοντας στο σπίτι, βλέπεις τα φώτα νυχτωμένα και βαριά. 

Τηλεφωνείς μία, δύο, τρεις και φεύγεις σαν ηττημένη. Και μετά σκέφτεσαι, γιατί σου είπε ψέματα και αν πρέπει να γίνεις ρεζίλι και να του μιλήσεις για την επίσκεψή σου!

To χειρότερο σενάριο: να ψάχνεις να τον βρεις απεγνωσμένα και να είναι ανήμερα της γιορτής των Ερωτευμένων.


Χωρίσαμε: και τώρα ποιός θα το πει στο Facebook! 

Είχες βιαστεί να κάνεις φέιγ βολάν την σχέση αυτή- που η αλήθεια είναι έμοιαζε ιδανική- στο Facebook και τα social media. Φωτογραφίες, αφιερώσεις αγάπης, ρομαντικά ποστάκια, κατάσταση: σε σχέση ή αρραβωνιασμένοι και ξαφνικά, τίτλοι τέλους. 

Ποιός θα βάλει το μαχαίρι στην καρδιά να δηλώσει πρόσφατα ελεύθερος, ποιός θα σβήσει τις κοινές φωτογραφίες, πως να τον διαγράψεις από φίλο; πως να τον κατασκοπεύσεις μετά; πως θα κρύβεις τα σημάδια της αγάπης που ναυάγησε από το καταραμένο το timeline; 

Είναι αλήθεια πως όσο επώδυνος είναι ο χωρισμός στον ξύπνιο μας, είναι και στον ιντερνετικό κόσμο. Προφανώς και πρέπει να κρατήσετε ένα χαρακτήρα στην μετά χωρισμό εποχή (άσε τις προσβολές και τα απειλητικά μηνύματα σε ανοιχτούς τοίχους των προφίλ), πάρε το χρόνο σου και σβήσε τα σημάδια της σχέσης όπως και όποτε θες! Το χειρότερο κομμάτι δεν είναι να σβήνεις άντρες που πέρασαν και δεν έμειναν αλλά φίλους στους οποίους επένδυσες και φέρθηκαν σκαρτα!


Καρδιά μου στα έδωσα όλα (κυριολεκτικά)! 

Σε μια σχέση δεν επενδύεις μόνο συναισθηματικά. Πολλές φορές μπαίνει στη μέση και η υλική προσφορά που όταν ζεις τη σχέση, δεν σε πειράζει αν θα γράψεις το σπίτι στο όνομά του, αν θα του δανείσεις χωρίς χαρτιά και συμβόλαια 5-6 χιλιάρικα για να ξεκινήσει τη δουλειά των ονείρων του. 

Όταν ο χωρισμός έρθει και εφόσον δεν υπάρχει γάμος- στη χώρα μας φαίνεται πως η άποψη η κυρία Κοκοβίκου δεν παίρνει τίποτα ζει και βασιλεύει- θα τρέχεις σαν την Παπαρίζου με τον Τόνι να μοιράζεις μηχανήματα, σκυλιά, γατιά, ακόμα και το τσιμπιδάκι για τα φρύδια. 

Και άντε και τα πήρες τα πράγματα, τι να τα κάνεις που έπαιξες στους Κράμερ αλλά ακόμα νιώθεις το απόλυτο κενό.
womenonly.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...