Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Κοινό απεργιακό μέτωπο δημιουργούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό!!


Κοινό απεργιακό μέτωπο δημιουργούν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για εξαίρεση από το ενιαίο μισθολόγιο, με την ταλαιπωρία για το κοινό να παρατείνεται επ’ αόριστον.
Σήμερα απεργούν Mετρό, Hλεκτρικός, Tραμ.

Η χθεσινή οριστική απάντηση που έλαβαν διά στόματος διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας ΣΤΑΣΥ Ν. Παπαθανάση, ότι δεν θα εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο, πυροδότησε κύμα αντιδράσεων το οποίο ξεκίνησε με τη χθεσινή απεργία του Σωματείου Εργαζομένων στη Λειτουργία του Μετρό (ΣΕΛΜΑ). Χωρίς μετρό θα είναι και σήμερα η πρωτεύουσα, καθώς και τα δύο σωματεία πλέον (ΣΕΛΜΑ και μηχανοδηγών) προκήρυξαν νέα απεργία, από την έναρξη έως τη λήξη της βάρδιας. Παρά το γεγονός ότι τα δύο αυτά σωματεία μέχρι πρότινος αντιμετώπιζαν προβλήματα συνεννόησης, η χθεσινή απάντηση από το υπ. Οικονομικών, ότι το ενιαίο μισθολόγιο θα εφαρμοστεί ανεξαιρέτως σε όλες τις ΔΕΚΟ, οδήγησε σε συστράτευση των δύο σωματείων. Αμφότερα σκοπεύουν να φτάσουν «την κατάσταση στα άκρα», όπως δηλώνουν εκπρόσωποί τους, που υποστηρίζουν ότι «μέχρι πρόσφατα κάναμε υπομονή καθώς βρισκόμασταν εν μέσω διαδικασίας διαλόγου διεκδικώντας τη μη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου».

Εκτός από το μετρό, ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν σήμερα και οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου και του τραμ, καθώς οι εργαζόμενοι σε αυτά αποφάσισαν, σε έκτακτη γενική συνέλευση, να συμμετάσχουν στη σημερινή απεργία.

«Δεν μπορεί να γίνει καμία εξαίρεση, δεν υπάρχει περιθώριο υποχώρησης για την κυβέρνηση. Εχει ψηφιστεί ο νόμος και θα πρέπει να εφαρμοστεί. Κατανοώ τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, αλλά υπάρχει συγκεκριμένη απόφαση ότι από το ενιαίο μισθολόγιο δεν θα εξαιρεθεί καμία κατηγορία εργαζομένων στο Δημόσιο ή ευρύτερο Δημόσιο» δήλωσε χθες ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης.

Κοινή συνεδρίαση για συγκοινωνίες
Τα νέα φαίνεται ότι κινητοποίησαν και τα υπόλοιπα σωματεία των αστικών συγκοινωνιών, καθώς σήμερα συνεδριάζουν οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ (λεωφορεία και τρόλεϊ), ενώ για τη Δευτέρα έχει προγραμματιστεί κοινή συνεδρίαση των εργαζομένων σε όλες τις αστικές συγκοινωνίες και τους σιδηροδρομικούς.

Το θέμα των συγκοινωνιών αναμένεται να απασχολήσει και το σημερινό γενικό συμβούλιο της ΓΣΕΕ, καθώς τα σωματεία των συγκοινωνιών ζήτησαν οι κινητοποιήσεις τους να πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της.
kathimerini.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...