Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Ιδρύμα Ευγενίδου : Φιλοξενεί Μια σειρά από δράσεις αφιερωμένες στον τομέα της Τεχνολογίας, οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους


Μια σειρά από δράσεις αφιερωμένες στον τομέα της Τεχνολογίας,
οι οποίες απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους, φιλοξενεί η Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου αυτό τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, στις 13, 20 και 27 Ιανουαρίου οι φίλοι των ρομπότ θα παρακολουθήσουν το «Διαδραστικό Εργαστήρι: Εισαγωγή στη Ρομποτική». Στις 19 και 20 Ιανουαρίου η Διαδραστική Έκθεση φιλοξενεί ερευνητές, οι οποίοι θα μιλήσουν για τις τελευταίες εξελίξεις σε συγκεκριμένους τεχνολογικούς τομείς.

Παράλληλα, κάθε Σάββατο και Κυριακή, οι επισκέπτες της Έκθεσης θα παρακολουθήσουν την ενότητα «Τεχνολογία: Από τη μηχανή του Ήρωνα στα ιπτάμενα τρένα» που περιλαμβάνει πειράματα, διαδραστικό παραμύθι για παιδιά και διαδραστική αφήγηση για την αρχαία ελληνική τεχνολογία.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου (ώρα 20:00), θα γίνει ομιλία του δρ. Βασίλειου Κωνσταντούδη, φυσικού στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνητή στο ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος με θέμα «Επιφάνειες μεταξύ τάξης και χάους: Εκεί που τα νανο-τρανζίστορ συναντούν τους κυματισμούς της θάλασσας αλλά και της γλώσσας».

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου (ώρα 20:00), θα γίνει ομιλία του δρ. Αθανάσιου Δεμίρη, διδάκτορα Ιατρικής Πληροφορικής του πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης (Γερμανία) και υπεύθυνου έρευνας & ανάπτυξης της εταιρείας micro2gen στο Τεχνολογικό Πάρκο Δημόκριτου, με θέμα «Εργαστήρια σε μέγεθος παλάμης» που αφορά τα «εργαστήρια σε ένα τσιπάκι» (lab-on-a-chip). Και οι δύο ομιλίες -με ελεύθερη είσοδο- προτείνονται για παιδιά άνω των 13 ετών και ενήλικες.

Το Διαδραστικό Εργαστήρι «Εισαγωγή στη Ρομποτική» απευθύνεται σε παιδιά από Β' Γυμνασίου έως Α' Λυκείου και θα λαμβάνει χώρα από τις 10:00 μέχρι τις 12:00 στο ισόγειο της Διαδραστικής Έκθεσης. Σε κάθε κύκλο θα συμμετέχουν δέκα υποψήφιοι «ρομποτιστές» οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες εργασίας.

Δεδομένου του περιορισμένου αριθμού θέσεων, θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, βάσει της αίτησης που θα κάνουν οι ενδιαφερόμενοι στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ανάλογα με την ημερομηνία που τους ενδιαφέρει):

-Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013: http://goo.gl/rLGHN

-Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013: http://goo.gl/ghDeA

-Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013: http://goo.gl/5hNFQ

Η ενότητα «Από τη μηχανή του Ήρωνα στα ιπτάμενα τρένα» περιλαμβάνει:

- 13:30- 14:10: Επίδειξη πειραμάτων με θέμα «Η Τεχνολογία είναι παντού!» (για παιδιά άνω των οκτώ ετών και ενήλικες).

- 15:30- 17:00: Διαδραστικό παραμύθι «Η κλήση σας προωθείται» (για παιδιά πέντε έως δέκα ετών).
   
- 17:30- 18:30: Διαδραστική αφήγηση για την Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία (για παιδιά άνω των 12 ετ

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...