Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Εμπρηστική βόμβα με γκαζάκια κι ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό σε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ του Κολωνακίου


Εμπρηστική βόμβα σε ένα από τα πιο γνωστά μπαρ του Κολωνακίου έβαλαν χθες το πρωί άγνωστοι, οι οποίοι τοποθέτησαν στην είσοδο του καταστήματος γκαζάκια κι ένα μπιτόνι με εύφλεκτο υγρό.
Σύμφωνα με την αστυνομία, οι δράστες της εμπρηστικής επίθεσης περίμεναν να κλείσει πρώτα το «Citi» στην οδό Χάριτος και λίγο μετά τις 6.00 το πρωί έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, δρώντας ανενόχλητοι σε μία από τις καλύτερα φυλασσόμενες περιοχές της Αθήνας. Από την ανάφλεξη του εμπρηστικού μηχανισμού προκλήθηκε εστία φωτιάς, η οποία επεκτάθηκε γρήγορα, καθώς μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι φλόγες έφτασαν στην τέντα, με αποτέλεσμα η απειλή επέκτασης της πυρκαγιάς και σε διπλανά καταστήματα να είναι άμεση. Κάτοικοι και περαστικοί που είδαν τις φλόγες να ζώνουν το γνωστό μπαρ κάλεσαν αμέσως το κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και τους ενημέρωσαν για το περιστατικό.

Αμέσως στο σημείο έφτασαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και έσβησαν τη φωτιά που ήδη απειλούσε τον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας, στο ισόγειο της οποίας στεγάζεται το γνωστό μπαρ. Τα υπολείμματα του μηχανισμού, τα οποία περισυνέλεξαν οι αστυνομικοί, μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για διερεύνηση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τον εντοπισμό των δραστών. Τις έρευνες για την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, καθώς η πρώτη εκτίμηση είναι ότι ίσως πρόκειται για «μήνυμα» ομάδας εκβιαστών, οι οποίοι θέλουν να αποσπάσουν χρήματα από τον ιδιοκτήτη του γνωστού κολωνακιώτικου μπαρ. Ωστόσο, ο ίδιος στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς είπε πως δεν είχε δεχτεί απειλές ή επίσκεψη αγνώστων που εμμέσως πλην σαφώς του ζητούσαν να πληρώσει «προστασία» για το κατάστημά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...