ΥΛΙΚΑ
1 κιλό καρύδια αλεσμένα
1 κιλό φύλλο κρούστας
λίγο μοσχοκάρυδο
250γρ βούτυρο γάλακτος
γαρίφαλλο ολόκληρο (σε καρφάκια)
για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
μισό λεμόνι πλυμένο καλά
5 κούπες νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζω σε μπολ τα καρύδια με το μοσχοκάρυδο και τη ζάχαρη και τ' ανακατεύω καλά.
Στρώνω σε μεγάλο ταψί 3 φύλλα κρούστας, χωρίς να το βουτυρώσω. Στο 3ο φύλλο πασπαλίζω μερικές κουταλιές από το μίγμα καρυδιού. Συνεχίζω με φύλλο-γέμιση έως ότου τελειώσουν. Φροντίζω πάνω-πάνω να κρατήσω 3 φύλλα κρούστας χωρίς γέμιση.
Κόβω το γλυκό σε κομμάτια και σε κάθε κομμάτι καρφώνω ένα γαρίφαλλο.
Βάζω το βούτυρο να κάψει καλά και το ρίχνω κουταλιά-κουταλιά στο γλυκό ειδικά στα σημεία που το έχω κόψει.
Ψήνω το γλυκό στο φούρνο στους 150 βαθμούς για 2 ώρες. Οταν ψηθεί τ'αφήνω λίγο να κρυώσει και το περιχύνω με το σιρόπι, που έχω βράσει για 5 λεπτά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
sintagespareas
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου