Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Ξανά σε δημοπρασία ο δίσκος που σκότωσε τον Λένον


Στις 8 Δεκεμβρίου του 1980, ο Μαρκ Τσάπμαν  στάθηκε έξω από το διαμέρισμα του Τζόν Λένον στη Νέα Υόρκη για να του υπογράψει το άλμπουμ του «Double Fantasy»
με τον φωτογράφο Πολ Γκόρες ν' απαθανατίζει τη στιγμή που θα έμενε στην ιστορία. Ο lead man των Beatles έφυγε κι όταν επέστρεψε πέντε ώρες αργότερα μαζί με τη Γιόκο Όνο, ο υποτιθέμενος φαν τον πυροβόλησε πισώπλατα τέσσερις φορές. Στη συνέχεια ο δολοφόνος πήρε ένα αντίτυπο του "Catcher in the Rye" και περίμενε την αστυνομία για να τον συλλάβει, ενώ στη συνέχεια πάνω στον χαμό πέταξε το υπογεγραμμένο άλμπουμ στον κήπο.

Φυσικά δεν έμεινε εκεί αφού το βρήκε ένας θυρωρός, το έδωσε ως αποδεικτικό στοιχείο στους αστυνομικούς και του το επέστρεψαν για να πουληθεί τρεις φορές μέχρι σήμερα και τώρα βγαίνει σε δημοπρασία μαζί με τις αναφορές της αστυνομίας, τα γράμματα των δικηγόρων και εννοείται τα δαχτυλικά αποτυπώματα του Τσάπμαν.

Η τιμή στην οποία θα πωλείται ο φονικού δίσκου από τον κάτοχο του Ζακ Ζίμετ (Zaxk Zimet) δεν έχει ανακοινωθεί και απλά σημείωσε ότι παλιότερα η αρχική τιμή ήταν 525.000 δολάρια και σίγουρα έχει ακόμα ν' αλλάξει πολλά χέρια και ν' ακουστεί πολλές φορές το σφυρί.

ΠΗΓΗ: e-go.gr
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...