Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η φλόγα του ΠΑΟΚ … τσουρούφλισε τον Ολυμπιακό !


 Δεν εξέθεσε (πάλι) τον κόσμο του ο ΠΑΟΚ. Δεν εκτέθηκε (πάλι)  κι ο ίδιος κόντρα στον Ολυμπιακό. Και τούτο επειδή πρόβαλε ως αντίπαλον δέος του!


   Οι γηπεδούχοι ανταποκρίθηκαν – έστω και μερικώς -  στις προσδοκίες των φίλων τους. Η ισοπαλία στο παρά δυο (88ο λεπτό με τον Αθανασιάδη) απάλυνε τον καημό τους για τη μη νίκη.

     Οι φιλοξενούμενοι έκαναν γκολ τη μοναδική τους ευκαιρία μέχρι το 45ο λεπτό. Μετά; Έβγαλαν άνετα και μάλλον, χαλαρά το κατ ευφημισμό ντέρμπι μέχρι το 88ο λεπτό. Ναι, αλλά η λήξη ήρθε λίγο αργότερα. Κι ο ΠΑΟΚ έσωσε τη παρτίδα στη μοναδική σοβαρή επίθεση του με τον «στράικερ» του!

   Είδε κι απόειδε ο Δώνης με τους νέους … Κι είπε, να στηριχθεί στους παλιούς. Πάλι έξω έπεσε. Βιβιάν, Έτο , Λίνο και Λόρενς ήταν «ωσεί παρόντες»!  Για το Α΄   ημίχρονο, τουλάχιστον …

   Οι γηπεδούχοι δεν έκαναν μέχρι το 45ο λεπτό μια φάση της προκοπής. Δεν ενόχλησαν  καν τον Κάρολ. Και στη μοναδική βέβαια – για τα λέμε, τα πάντα … όλα – που ενοχλήθηκαν έγινε το 0-1. Στο 27ο αποκαλύφθηκε η γύμνια του ΠΑΟΚ στο κέντρο της άμυνας από την αδυναμία των χαφ να την καλύψουν.

   Μόνος κι έρημος – που λέει ο λόγος -  στον άξονα της εστίας του Γλύκου, ο Τζιμπούρ σημάδεψε σωστά. Κι ο φορ των «ερυθρόλευκων» σα σε προπόνηση σκόραρε υπό τα όμματα πέντε αδρανών παικτών του ΠΑΟΚ. Ωραίο, ωραιότατο γκολ του Αλγερινού, για να λέμε την πάσα αλήθεια.  
  
   Πέραν τούτου; Ουδέν!

   Άνοστη κι άγευστη σούπα είχε το «μενού» του ντέρμπι στην Τούμπα. Με τον ΠΑΟΚ να είναι άκρα διστακτικός και τον Ολυμπιακό ακραίος προσεκτικός…

   Συμπληρώνοντας το 25ο λεπτό δεν καταγράφτηκε  μια φάση της προκοπής. Δεν απειλήθηκε σοβαρά μήτε ο ένας, μήτε ο άλλος «κίπερ». Με τους φιλοξενούμενους όμως, να είναι περισσότερο οργανωμένοι και με τους γηπεδούχους να ψάχνουν την οργάνωση τους.

    Κάτω του μετρίου θέαμα γενικά. Με τον Ζαρντίμ να δικαιώνετε από τις επιλογές του. Και τον Δώνη να αδικείται από τις δικές του. Πόσο να φταίει ένας προπονητής, όταν οι παίκτες του – αμυντικοί και χαφ - είναι στη μοναδική δύσκολη στιγμή εκτός τόπου και χρόνου; Πόσο;

   Στο Β’ ημίχρονο ο ΠΑΟΚ έδειξε απαλλαγμένος από τους δισταγμούς του. Πίεσε λοιπόν, τον Ολυμπιακό αλλά… Δεν απαλλάχθηκε από τις αδυναμίες του. Και στο 53ο  σε φάση με καρμπόν του  27ου λεπτού ο Φουστέρ πλάσαρε α λα Τζιμπούρ. Αυτή τη φορά ο Γλύκος είχε περιθώριο κι απέκρουσε εκπληκτικά!

   Οι αδυναμίες του ΠΑΟΚ έδωσαν αέρα στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν σωστά με το χρόνο και το χώρ0 στη χαλαρή (η απόδοση του «δικέφαλου» …σίγησε το ηφαίστειο της Τούμπας!) ατμόσφαιρα. Έτσι έβγαζαν άνετα το ντέρμπι.  Τόσο άνετα ώστε ο  Ζαρντίμ έκανε αλλαγή φορ (Τζιμπούρ) με φορ (Μϊτρογλου). Κίνηση ενδεικτική πως ο Πορτογάλος ένιωθε απόλυτα ασφαλής με την ομάδα του! Έσφαλε όμως… Μακάρισε τον εαυτό του προ του τέλους.

   Ο Δώνης έκανε αλλαγές αλλά … Οι τρεις δεν έφθαναν, για να αντικαταστήσει πολλούς περισσότερους  εκτός τόπου και χρόνου παίκτες του. Εν τούτοις χρειάστηκε η επέμβαση του Κάρολ σε δυο περιπτώσεις για να μείνει ο χαλαρός κι άνετος Ολυμπιακός όρθιος!

   Τελικά όμως, η πίστη … Η φλόγα η οποία μισοέκαιγε στην Τούμπα μέχρι το τέλος του ντέρμπι τσουρούφλισε τον Ολυμπιακό! Στο 88ο λεπτό ο Αθνασιάδης λύτρωσε τον ΠΑΟΚ. Κι άφησε ανοικτό το σοβαρό ενδεχόμενο να είναι η ομάδα του αντίπαλον δέος του Ολυμπιακού.
pamesports

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...