ΥΛΙΚΑ
Υλικά για 6-8 μερίδες
Για τη βάση
300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά ψιλοθρυμματισμένα
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο flora soft
Για τη κρέμα καρύδας
400 γρ. τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι γάλα
3 φύλλα ζελατίνης (περίπου 6 γρ.)
½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη καρύδα
Για την κρέμα σοκολάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
Για το σερβίρισμα: αμύγδαλα ή φιστίκια καραμελωμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: στρώνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες ,με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου , με αποσπώμενα τοιχώματα.
Ανακατεύουμε καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι)και το απλώνουμε ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τη ζελατίνη ενώ πρώτα την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Χτυπάμε με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το γάλα και τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη καρύδα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μίγμα πάνω από τη βάση της τάρτας . Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το μίγμα να σφίξει καλά.
Για την κρέμα: σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα , μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μίγμα .
Για την τάρτα: αδειάζουμε την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Για να σερβίρουμε κόβουμε τη τάρτα σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τρίμα από καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκι και παγωτό καϊμάκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΠΗΓΗ star.gr
Υλικά για 6-8 μερίδες
Για τη βάση
300 γρ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά ψιλοθρυμματισμένα
100 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο flora soft
Για τη κρέμα καρύδας
400 γρ. τυρί κρέμα
½ φλιτζάνι γάλα
3 φύλλα ζελατίνης (περίπου 6 γρ.)
½ φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη καρύδα
Για την κρέμα σοκολάτας
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
Για το σερβίρισμα: αμύγδαλα ή φιστίκια καραμελωμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη βάση: στρώνουμε με λαδόκολλα το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες ,με διάμετρο 24 εκ. ή ένα ταψάκι ίδιας διαμέτρου , με αποσπώμενα τοιχώματα.
Ανακατεύουμε καλά τα θρυμματισμένα μπισκότα με τη λιωμένη μαργαρίνη με βούτυρο. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα (ή το ταψάκι)και το απλώνουμε ώστε να καλύψει ομοιόμορφα τη βάση. Ζεσταίνουμε το γάλα και διαλύουμε τη ζελατίνη ενώ πρώτα την έχουμε μαλακώσει σε κρύο νερό. Χτυπάμε με αυγοδάρτη το τυρί κρέμα με το γάλα και τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη καρύδα και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μίγμα πάνω από τη βάση της τάρτας . Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες μέχρι το μίγμα να σφίξει καλά.
Για την κρέμα: σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος χωρίς να την αφήσω να κάψει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τη σπασμένη κουβερτούρα. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε ασταμάτητα με μια ξύλινη κουτάλα , μέχρι η κουβερτούρα να λιώσει και να προκύψει ένα λείο μίγμα .
Για την τάρτα: αδειάζουμε την κρέμα στην κρύα βάση της τάρτας και ξαναβάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για άλλες 3 ώρες μέχρι να σφίξει η κρέμα.
Για να σερβίρουμε κόβουμε τη τάρτα σε κομμάτια και γαρνίρουμε με τρίμα από καραμελωμένα αμύγδαλα ή φιστίκι και παγωτό καϊμάκι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
ΠΗΓΗ star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου