Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Εκαψαν το κομωτηριο επειδη ηταν ξενοι στην γειτονια!


Δυο εβδομάδες πριν τους προειδοποίησαν ραγίζοντας τη βιτρίνα του κουρείου τους με πέτρες. Τους είπαν ότι δεν ήθελαν ξένους στη γειτονιά.
Προχτές το βράδυ πυρπόλησαν με εύφλεκτο υγρό και καπνογόνο το μαγαζί τους και τραυμάτισαν έναν έλληνα πελάτη. Ηταν το μοναδικό κατάστημα αλλοδαπών σε ακτίνα τουλάχιστον 500 μέτρων στη Μεταμόρφωση Αττικής. Γειτόνευε με ελληνικές επιχειρήσεις, μοιραζόταν τους πελάτες τους. Είχε γίνει αποδεκτό από πολλούς, αλλά όχι από όλους.
Λίγο μετά τις οκτώ προχθές το βράδυ, η Δέσποινα Μαγνήσαλη τακτοποιούσε τα εμπορεύματά της πριν κατεβάσει στόρια όταν άκουσε φωνές από το κουρείο απέναντι. Πρόλαβε να δει όπως λέει μόνο μια λάμψη και μετά καπνό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, άγνωστοι είχαν επιτεθεί στο κατάστημα που ανήκει σε πακιστανούς μετανάστες, τραυματίζοντας έναν 41χρονο οδηγό ταξί ο οποίος κουρευόταν εκεί. Ο πελάτης νοσηλεύτηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο όπου του έγιναν ράμματα στην ωμοπλάτη και του τοποθετήθηκε κολάρο στον αυχένα. Πίσω από την θαμπή τζαμαρία του μαγαζιού φαίνονται αχνά οι καμένες δερμάτινες καρέκλες. Τα ραγίσματα από τις επιθέσεις με πέτρες στις 28 και 29 Αυγούστου δεν έχουν αλλοιώσει την επιγραφή: «Κούρεμα 5 ευρώ».
Ο Γιώργος Κεντρής νοίκιασε πριν από οκτώ μήνες αυτό το μαγαζί (για 450 ευρώ το μήνα) σε τέσσερις μετανάστες από το Πακιστάν. Οπως λέει, επί ένα χρόνο ο χώρος παρέμενε άδειος πριν εμφανιστούν οι Πακιστανοί.
Το κουρείο άνοιξε πλάι σε ελληνικές οικογενειακές επιχειρήσεις σε έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της Μεταμόρφωσης, την οδό Φ. Γκινοσάτη. Σύντομα ήρθαν οι πρώτοι πελάτες. «Εβλεπα περισσότερο να πηγαίνουν Ελληνες παρά Πακιστανοί. Και ο αδερφός μου έχει κουρευτεί δύο φορές εκεί», λέει η κ. Μαγνήσαλη.
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...