ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Σουσάμι
Για τη γέμιση
3 αυγά
300 γρ. ανθότυρ
300 γρ. φέτα
150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 φλ. Γιαούρτι στραγγιστ
Αλάτι, πιπέρι , πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ενώνουμε τα τυριά-τη γραβιέρα τριμμένη, το ανθότυρο λιωμένο, τη φέτα τριμμένη-με τα αυγά, το γιαούρτι, τον άνηθο, πιπέρι, αλάτι, πάπρικα.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 28 εκ. παίρνουμε 1 φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε ελαφρά. Κατά μήκος της στενής πλευράς του φύλλου βάζουμε δυο κοφτές κ.σ από τη γέμιση. Τυλίγουμε προσεκτικά το φύλλο σε ρολό. βάζουμε το ρολό γύρω –γύρω στο ταψί λυγίζοντας προσεκτικά ώστε να εφαρμόσει στα τοιχώματα. επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα σχηματίζοντας στο ταψί μια σπείρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά αφού πρώτα αλείψουμε τη πίτα με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου