Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Νοθευμένο αλκοόλ σκορπισε τον θανατο 19 ανθρώπων στην Τσεχία


Tην λήψη έκτακτων μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Τσεχίας μετά το θάνατο 19 ανθρώπων από νοθευμένα ποτά και την δηλητηρίαση 24 ακόμη που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.
Όπως αποδείχθηκε από τον εργαστηριακό έλεγχο, η βότκα και το ρούμι που καταναλώθηκαν ήταν νοθευμένα με μεθανόλη, μία χημική ουσία που χρησιμοποιείται κυρίως για βιομηχανικούς σκοπούς.

Ως φθηνή ουσία, η μεθανόλη χρησιμοποιείται από παρασκευαστές παράνομων ποτών που πωλούνται στη μαύρη αγορά, εξασφαλίζοντας μεγάλα κέρδη. Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Petr Necas, κάλεσε όλους τους Τσέχους «να απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ αμφίβολης προέλευσης» ενώ την ίδια ώρα οι αρχές φοβούνται ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί από την στιγμή που δεν υπάρχει εκτίμηση για την εισχώρηση στην αγορά των ακατάλληλων προϊόντων.

Από τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, οι 8 ζούσαν σε υποβαθμισμένες περιοχές ενώ ανάμεσα σε αυτούς που νοσηλεύονται κάποιοι έχουν τυφλωθεί και άλλοι βρίσκονται σε κώμα. Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε πάνω από 400 σημεία πώλησης αλκοόλ και διαπίστωσε ότι σε περίπου 70 από αυτούς γινόταν πώληση παράνομου αλκοόλ.

Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...