Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Πάρος: Δύο οι βασικοί ύποπτοι για την κακοποίηση της 15χρονης


Νέα στοιχεία έχει στα χέρια της η αστυνομία για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της 15χρονης που συγκλονίζει την Ελλάδα από τις 23 Ιουλίου.



Οι αστυνομικοί πήραν γενετικό υλικό από επτά άτομα που ανήκουν στο οικείο περιβάλλον της κοπέλας καθώς και από εργαζόμενους σε καταστήματα που επισκέφθηκε κατά την παραμονή της στο νησί της Πάρου. Δύο εξ αυτών είναι οι βασικοί ύποπτοι σύμφωνα με πληροφορίες.


Πρόκειται για δύο ντόπιους άνδρες το γενετικό υλικό των οποίων έχει ήδη σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αθήνας και αναμένονται τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης.


Γενετικό υλικό έδωσε και ο άνδρας που φιλοξενούσε την οικογένεια στο νησί αλλά και 6 ακομη άτομα,  εργαζόμενοι σε καταστηματα που σύχναζε η μικρή με την μητέρα της και την αδελφή της.


Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Κατά Εγκλημάτων Ζωής εκτιμούν πως η επιλογή του τόπου της επίθεσης μόνο τυχαία δεν ήταν και παραπέμπει σε άτομο που γνωρίζει καλά την περιοχή.


Εν το μεταξύ συνεχίζεται η έρευνα της αστυνομίας προς κάθε κατεύθυνση. Η αστυνομία καλεί όλους όσους γνωρίζουν οτιδήποτε για τον τραυματισμό της 15χρονης να δώσουν πληροφορίες έστω και ανώνυμα στο νούμερο 210 6411 111, σε μια προσπάθεια να συλλέξει επιπλέον πληροφορίες για τον σοβαρό τραυματισμό της στην Πάρο.


Ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς δηλώνει ότι, «πλέον αποδεικνύεται ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Το κορίτσι έχει χτυπηθεί και κακοποιηθεί βίαια. Στο σώμα του και στα ρούχα του βρέθηκε ανδρικό βιολογικό υλικό, το οποίο ελπίζουμε να βοηθήσει τις αρχές στον εντοπισμό του δράστη», τόνισε και πρόσθεσε: «Απομένουν τα αποτελέσματα και από άλλα πειστήρια, καθώς και από τις τοξικολογικές εξετάσεις. Ωστόσο το βέβαιο είναι ότι το παιδί έπεσε θύμα βάναυσης κακοποίησης».


Το πρωτοφανής αγριότητας περιστατικό είχε σημειωθεί στις 22/7. Η 15χρονη μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της είχαν μεταβεί στο νησί για ολιγοήμερες διακοπές. Ενώ βρισκόταν στην παραλία, η Μυρτώ είπε στη μητέρα της ότι θα πήγαινε μια βόλτα για να εξερευνήσει όλη την παραλία. Αργησε, όμως, να γυρίσει και η μητέρα της ανησύχησε. Λίγη ώρα αργότερα εντοπίστηκε αιμόφυρτη στα βράχια. Το σορτς και το μαγιό της είχαν βρεθεί πεταμένα σε απόσταση περίπου ενός μέτρου.


Αμέσως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του νησιού και από εκεί, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής της, στο νοσοκομείο «Αττικό» της Αθήνας, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Εφερε χτυπήματα σε όλο της το σώμα, ενώ ο δράστης την είχε χτυπήσει με απίστευτη μανία στο κεφάλι προκαλώντας της κρανιοεγκεφαλική κάκωση.


Η μικρή Μυρτώ εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Αττικό. Οι γιατροί χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας της σταθερά ελεγχόμενη.
madata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...