Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Έξυπνοι τρόποι για να οργανώσετε τα καλλυντικά σας


Η οργάνωση των καλλυντικών σίγουρα απασχολεί πολλές απο εμάς. Είναι σημαντικό να κρατάμε τα καλλυντικά μας καθαρά και οργανωμένα.


Όσες φορές και να καθαρίζω-οργανώνω τα καλλυντικά μου, στα συρτάρια αποθήκευσης μετά απο μερικές μέρες επικρατεί πάλι  χάος.

Το μειονέκτημα με τα συρτάρια και τις πλαστικές θήκες είναι οτι σίγουρα θα βρεθεί μια πούδρα-πινέλο-make up που να μη χωράει, με αποτέλεσμα να το βάζουμε κάπου αλλού και στο τέλος να ξεχνάμε την ύπαρξη του. 


Γι΄αυτό σκέφτηκα το “Less is more” και λέω να το κάνω πράξη. Σίγουρα κρατάμε πολλά καλλυντικά που δεν έχουμε χρησιμοποιήσει ποτέ, και το μόνο που μας προσφέρουν είναι να πιάνουν χώρο. Δεν σας προτείνω να τα πετάξετε αλλά να τα αποθηκεύσετε ξεχωριστά με αυτά που χρησιμοποιείτε πιο συχνά.


Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να καθαρίζετε τα καλλυντικά σας και τα μέρη αποθήκευσης τους τακτικά για να μην δημιουργηθούν εστίες μικροβίων. 

Πετάξτε τα καλλυντικά που δε χρησιμοποιείτε, έχουν λήξει, ή μυρίζουν άσχημα. 

Πέρα απο τα παραδοσιακά νεσεσέρ που όλες γνωρίζουμε σκέφτηκα πως θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να σας δείξω νέους τρόπους φύλαξης των καλλυντικών.

Είναι πολύ απλό και δεν κοστίζει σχεδόν τίποτα.

Χρειάζεστε μια μεγάλη κορνίζα (μπορείτε και να τη βάψετε), μια πλάκα απο μαγνήτη, ένα κομμάτι λινάτσα, μια κόλλα και μερικούς μικρούς μαγνήτες. 



Κόβετε την πλάκα απο μαγνήτη στο μέγεθος της κορνίζας και την κολλάτε στη βάση της, τοποθετείτε απο πάνω τη λινάτσα και κολλάτε τους μαγνήτες στα καλλυντικά.
Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα, χρειάζεστε ένα βάζο και μερικά ξηρά φασόλια ή κόκκους καφέ. 


Δεν υπάρχει πιο ωραία εικόνα από το να βλέπεις τα πράγματα σου καθαρά και τακτοποιημένα.
Πολλά αντικείμενα που έχουμε αγοράσει για άλλη χρήση μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για την οργάνωση των καλλυντικών μας. 


Ψάξτε για κουτιά, βάζα ή κουζινικά σκεύη. Πειραματιστείτε και δείτε τι θα βγει, ακόμη και αν το αποτέλεσμα δεν σας ικανοποιεί θα έχετε περάσει δημιουργικά την ώρα σας. 


Καλή επιτυχία!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...