Κυριακή 15 Ιουλίου 2012

Καντε μονη σας πεντικιουρ απλα και τελεια!


Το καλοκαίρι έφτασε ώρα για... ποδαράκια έξω. Κι επειδή θέλετε πάντα να είστε περιποιημένες από την κορυφή ως τα νύχια και οι καιροί είναι δύσκολοι.

1. Δώστε σχήμα
Αφού έχετε τριμάρει τα νύχια σας και έχετε απαλλαγεί από τα αντιαισθητικά πετσάκια, λιμάρετε με χοντρή λίμα τις φτέρνες και το πέλμα σας για να φύγουν τα σκασμένα μέρη. Με μια μικρότερη λίμα δώστε σήμα στα νύχια σας και προτιμήστε να είναι κάπως κυκλικά για να μη βγάλετε παρανυχίδες.
Χρήσιμη συμβουλή: Μερικές φορές τα σκούρα μανό κάνουν τα νύχια σας κίτρινα. Για να απαλλαγείτε από τους αντιαισθητικούς λεκέδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λωρίδες λεύκανσης των δοντιών, τοποθετώντας τες πάνω στα νύχια για περίπου 20 λεπτά.
2. Μουλιάστε καλά τα πόδια σας
Για να έχετε την  απόλυτη εμπειρία ενός spa γεμίστε την μπανιέρα σας με ζεστό νερό και βάλτε μέσα τα πόδια σας για πέντε με δέκα λεπτά. Ρίξτε μέσα στο νερό αρωματικά έλαια ή μια κουταλίτσα αρωματικά άλατα για να αναζωογονηθούν τα κουρασμένα σας πόδια. Κάντε μασάζ στα δάχτυλά σας με έλαιο βιταμίνης Ε και με απαλές κινήσεις σπρώξτε τα πετσάκια προς τα μέσα με ένα ξυλάκι.
Χρήσιμη συμβουλή: Να κόβετε τα πετσάκια μόνο όταν είναι απαραίτητο. Ποτέ μην τα κόβετε στη βάση των νυχιών γιατί θα καταστρέψετε το πεντικιούρ σας.
3. Για μαλακά πόδια
Για να απαλλαγείτε από τα σκασμένα και σκληρά μέρη στα γόνατα, τις φτέρνες και τα πέλματα, κάντε απολέπιση, χρησιμοποιώντας μια σπιτική κρέμα από ενυδατική γλυκερίνη, αμυγδαλέλαιο, ζάχαρη ή αλάτι. Αν έχετε κάλους τρίψτε ελαφρά με ελαφρόπετρα.
Χρήσιμη συμβουλή: Φτιάξτε τη δική σας κρέμα απολέπισης χρησιμοποιώντας 4 κουταλιές λευκή ζάχαρη με μια κουταλιά από έλαιο καρύδας και ελαιόλαδο.
4. Βάλτε χρώμα
Και τώρα είστε έτοιμες για το τελευταίο και καθοριστικό στάδιο του πεντικιούρ. Το χρώμα. Αφαιρέστε με ασετόν κάθε υπόλειμμα από προηγούμενο μανό και απλώστε μια βάση που θα δυναμώσει τα νύχια για να μη σπάνε. Απλώστε δύο στρώσεις μανό και στο τέλως περάστε στεγνωτικό. Όσο για το χρώμα; Η μόδα φέτος είναι για όλα τα γούστα. Φλούο, παλ, ombre και φυσικά το κλασικό γαλλικό είναι μέσα στις επιλογές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...