Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Τηγανόπιτες με φέτα !

ΥΛΙΚΑ

4 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλ. νερό
½ κ.γλ. αλάτι
150 γρ. μαργαρίνη ,Νέα Φυτίνη παραδοσιακή
1 φλ. ελαιόλαδο Άλτις παραδοσιακό για το τηγάνισμα
300 γρ.  φέτα θρυμματισμένη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το αλάτι και το νερό. Ανακατεύουμε και δουλεύουμε σιγά σιγά ώσπου να αρχίσει  να παίρνει σχήμα η ζύμη. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει ελαστική η ζύμη.
Τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 μπαλάκια.
Παίρνουμε το πρώτο μπαλάκι ζύμης, λαδώνουμε τα χέρια μας και ανοίγουμε τη ζύμη όσο γίνεται πιο πολύ. Αλείφουμε το φύλλο με μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με τη φέτα. Το διπλώνουμε σε ρολό. Το πιέζουμε με τα χέρια μας και σχηματίζουμε ένα φύλλο στο μέγεθος του τηγανιού. Βάζουμε στο τηγάνι  ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Τοποθετούμε την τηγανόπιτα και τη ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δυο πλευρές .συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με τα υπόλοιπα μπαλάκια ζύμης .
Αν θέλουμε μπορούμε να γεμίζουμε τις τηγανόπιτες με ελιές ,κασέρι, γραβιέρα ,ζαμπόν ή ότι άλλο επιθυμείτε.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...