«Ένα νευρωτικό άτομο εάν δεν υπάρξει κάποια βαθιά, προφανής αλλαγή, συνεχίζει τις παλιές του συνήθειες , ανεξάρτητα του πόσο έχει αλλάξει επιφανειακά.
Η Τουρκία λοιπόν έχει αλλάξει δραματικά και αυτή η κυβέρνηση έχει κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις, αλλά οι παλιές συνήθειες δεν έχουν αλλάξει δραματικά και αμετάκλητα
» Κοιτάξτε τι γίνεται στην περίπτωση του μοναστηριού Γαβριήλ. Αυτό το μοναστήρι υπήρχε πριν να έρθουμε εμείς οι Τούρκοι στην Ανατολία. Είναι ένα αρχαίο ίδρυμα ηλικίας 1600 ετών. Σήμερα το υπουργείο οικονομικών μας, υποστηρίζει ότι τα εδάφη του ανήκουν σε αυτό. Και φτάσαμε σε αυτό το σημείο μέσα από πολύ γνωστά νομικά κόλπα.
» Πρώτα το 2008 οι χωρικοί που ζούνε στα γειτονικά χωριά ήγειραν νομικές διεκδικήσεις ενάντια στο μοναστήρι. Υποστήριξαν πως αρκετά σημεία στην περιοχή ήταν στην πραγματικότητα δικά τους και ότι το μοναστήρι τα κατείχε παράνομα. Ξέρω εκ πείρας πως εάν κάποιοι ¨πολίτες¨ θέσουν σε ενέργεια κάτι ενάντια σε μη μουσουλμάνους στην Τουρκία, είναι σχεδόν σίγουρο πως πίσω τους βρίσκεται το κράτος.
» Θα πρέπει να υπήρχαν κάποιοι κύκλοι οι οποίοι παρασκηνιακά εξώθησαν τους χωρικούς να στραφούν κατά του μοναστηριού. Από αυτή την άποψη δεν πιστεύω πως είναι τυχαίο ότι αυτές οι υποθέσεις απλά συνέπεσαν με την επιστροφή των Αραμαίων από το εξωτερικό στα πατρώα εδάφη τους. Η νομική αυτή πράξη ήταν ένα είδος ¨καλώς ήρθατε¨ για τους Αραμαίους». (tourkikanea)
Αποτέλεσμα: Η περιουσία του μοναστηριού πέρασε σε τουρκικά χέρια. Πανομοιότυπα είναι όσα συμβαίνουν στην Αλβανία. Δεν χρειάζεται να προσθέσουμε «με την πλήρη αδιαφορία του ελληνικού κράτους». Αυτή είναι μόνιμη κατάσταση.
liako.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου