ΥΛΙΚΑ
250 γρ. βούτυτο
600 γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο ή καρναρόλι
2 μερίδες ζωμός κοτόπουλου
2 lt νερό
200 γρ. λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
90 γρ. γαρίδες ψίχα (καθαρισμένες)
90 γρ. μύδια ψίχα (καθαρισμένα)
90 γρ. χταπόδι έτοιμο βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
1 κ.γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό και τους κύβους και αφήνουμε να βράσει.
2. Σε ένα άλλο μέτριο σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο για να λιώσει σε δυνατή θερμοκρασία.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι το ρύζι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
4. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
5. Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας παίρνουμε από το σκεύος με το ζωμό μια ποσότητα και τη ρίχνουμε μέσα στο ρύζι. Ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό. Εάν δεν φτάσει ο ζωμός και το ρύζι κρατάει, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
6. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε στο χυλωμένο ριζότο.
7. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα θαλασσινά. Τα σβήνουμε με 50 γρ. λευκό κρασί και τα αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους.
8. Ανακατεύουμε τα θαλασσινά με το έτοιμο ριζότο και αλατοπιπερώνουμε.
9. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
gourmed.gr/
250 γρ. βούτυτο
600 γρ. ρύζι τύπου αρμπόριο ή καρναρόλι
2 μερίδες ζωμός κοτόπουλου
2 lt νερό
200 γρ. λευκό κρασί
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
120 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
90 γρ. γαρίδες ψίχα (καθαρισμένες)
90 γρ. μύδια ψίχα (καθαρισμένα)
90 γρ. χταπόδι έτοιμο βρασμένο και κομμένο σε μικρές φέτες
1 κ.γλ. ψιλοκομμένο μαϊντανό για γαρνιτούρα
αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος ρίχνουμε το νερό και τους κύβους και αφήνουμε να βράσει.
2. Σε ένα άλλο μέτριο σκεύος ρίχνουμε το βούτυρο για να λιώσει σε δυνατή θερμοκρασία.
3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το ρύζι και σοτάρουμε μέχρι το ρύζι να πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα.
4. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
5. Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας παίρνουμε από το σκεύος με το ζωμό μια ποσότητα και τη ρίχνουμε μέσα στο ρύζι. Ανακατεύουμε έως ότου απορροφηθεί ο ζωμός από το ρύζι. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι το ρύζι να χυλώσει και να είναι μαλακό. Εάν δεν φτάσει ο ζωμός και το ρύζι κρατάει, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό.
6. Ρίχνουμε την παρμεζάνα και την ανακατεύουμε στο χυλωμένο ριζότο.
7. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε τα θαλασσινά. Τα σβήνουμε με 50 γρ. λευκό κρασί και τα αφήνουμε να τραβήξουν τα υγρά τους.
8. Ανακατεύουμε τα θαλασσινά με το έτοιμο ριζότο και αλατοπιπερώνουμε.
9. Σερβίρουμε το ριζότο ζεστό πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα και μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
gourmed.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου