ΥΛΙΚΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ:
1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες δύο πόντους
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
750 γραμμάρια γάλα
750 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
120 γραμμάρια κορν φλάουερ
120 γραμμάρια κουβερτούρα τεμαχισμένη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
400 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τις φέτες τσουρεκιού σε μια λαμαρίνα, ψήνουμε στους 160οC μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ρόδισμα και από την άλλη πλευρά. Τα απλώνουμε σ” ένα ταψί και τα σιροπιάζουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα και τα 60 γραμμάρια ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με τα υπόλοιπα 60 γραμμάρια ζάχαρη παίρνοντας λίγο από το μίγμα του γάλακτος και μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σε αυτό.
Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, ομογενοποιούμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις σιροπιασμένες φέτες τσουρεκιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη, για να μην κάνει κρούστα.
Μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο για 4–5 ώρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού).
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Μερίδες: 14
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ:
1 τσουρέκι κομμένο σε φέτες δύο πόντους
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
750 γραμμάρια γάλα
750 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
120 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
120 γραμμάρια κορν φλάουερ
120 γραμμάρια κουβερτούρα τεμαχισμένη
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
400 γραμμάρια ζάχαρη
250 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια γλυκό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τις φέτες τσουρεκιού σε μια λαμαρίνα, ψήνουμε στους 160οC μέχρι να ροδίσουν. Αναποδογυρίζουμε και συνεχίζουμε το ρόδισμα και από την άλλη πλευρά. Τα απλώνουμε σ” ένα ταψί και τα σιροπιάζουμε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με την κρέμα και τα 60 γραμμάρια ζάχαρη και το τοποθετούμε στη φωτιά.
Σε ένα μπολ διαλύουμε το κορν φλάουερ με τα υπόλοιπα 60 γραμμάρια ζάχαρη παίρνοντας λίγο από το μίγμα του γάλακτος και μόλις βράσει το γάλα, το ρίχνουμε σε αυτό.
Μόλις η κρέμα βράσει και δέσει, ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, ομογενοποιούμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις σιροπιασμένες φέτες τσουρεκιού.
Το αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας την κρέμα με μια μεμβράνη, για να μην κάνει κρούστα.
Μόλις κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο για 4–5 ώρες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού).
Χρόνος προετοιμασίας: 15′
Μερίδες: 14
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου