Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Συνταγές ομορφιάς απο το ψυγείο σας


Ονειρεύεστε μια μέρα σε spa, με μάσκες προσώπου? Μια περιποίηση των άκρων σας? Μια βαθιά ενυδάτωση των ταλαιπωρημένων μαλλιών σας?



Όμως ο χρόνος περιορισμένος. Και τα χρήματα.. ακόμη πιο περιορισμένα?


Μην αποθαρρύνεστε! Οργανώστε μια ημέρα spa στο σπίτι σας. Καλέστε τις αγαπημένες, συμπάσχουσες φίλες σας, και οργανωθείτε στη κουζίνα. Οι καλύτερες προτάσεις αναζωογόνησης και περιποίησης κρύβονται στα ράφια της κουζίνας και του ψυγείου σας.


Φορέστε από μια ρόμπα, τραβήξτε πίσω τα μαλλιά σας και ξεκινήστε!


1. Σε μια κατσαρόλα πλατιά γεμίστε νερό και σιγοβράστε χαμομήλι. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει σκύψτε προσεχτικά απο πάνω σε μια απόσταση 20 εκατοστά απο τη κατσαρόλα. Μείνετε εκεί για 5 λεπτά για να καθαρίσουν οι πόροι του προσώπου σας. Σκουπίστε το πρόσωπο σας με μια καθαρή πετσέτα.


2. Κάντε peeling. Σε μια κούπα καφέ βάλτε 2 κουταλιές μέλι και χονδρό μαγειρικό αλάτι. Ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά και τοποθετήστε το στο πρόσωπο σας, εκτός απο τη περιοχή γύρω απο τα μάτια. Τρίψτε ελαφρά με κυκλικές κινήσεις επιμένοντας στην περιοχή της μύτης και του πηγουνιού σας. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.


3. Kάντε μάσκα–lifting στη στιγμή! Χτυπήστε ένα ασπράδι αυγού με 2 σταγόνες λεμονιού. Απλώστε το στο πρόσωπο σας, και αφήστε το να ξεραθεί. Για καλύτερο αποτέλεσμα ξαπλώστε και κρατήστε το πρόσωπο σας ήρεμο. Μη μιλάτε και μη γελάτε! Μετά απο 5 λεπτά αφού έχει ξεραθεί ξεβγάλτε με χλιαρό νερό.


4. Τέλος, αλείψτε στο πρόσωπο σας γιαούρτι (εκτός απο τη περιοχή γύρω από τα μάτια σας) για να ηρεμήσει και να ενυδατωθεί, ενώ σκεπάστε τα μάτια σας και τη περιοχή γύρω απο τα μάτια σας με φέτες αγγουριού για να απομακρύνει τους μαύρους κύκλους. Ξαπλώστε έτσι για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.


Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει καθώς το πρόσωπο σας θα λάμπει όλο φρεσκάδα.


Εναλλακτικές προτάσεις για μάσκες προσώπου


• Βάλτε σε ένα μπώλ 2 κουταλιές μέλι, 2 κουταλιές αμύγδαλο τριμμένο και 2 κουταλιές γιαούρτι. Ανακατώστε το μείγμα καλά, και αλείψτε το στο πρόσωπο σας αποφεύγοντας τη περοχή γύρω απο τα μάτια. Κάντε μασάζ για 3 λεπτά με κυκλικές κινήσεις. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα.


• Καθαρίστε ένα ώριμο μαλακό αβοκάντο, και χτυπήστε το στο μίξερ με 3 κουταλιές μέλι και ένα αυγό. Απλώστε το μείγμα για 10 λεπτά στο πρόσωπο σας. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.


Ξεφορτωθείτε τα μαύρα στίγματα


Για να απομακρύνετε τα αντιαισθητικά μικρά μαύρα στίγματα που δημιουργεί το σμήγμα μέσα στους πόρους του προσώπου η καλύτερη συνταγή είναι η εξής: Μέσα σε ενα μπολάκι βάλτε 3 κουταλιές βρώμης, (θα τη βρείτε σε καταστήματα υγιεινής διατροφής ή και στο σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σας) και 2 κουταλιές μέλι. Ανακατώστε καλά το μείγμα, και αλείψτε το στο πρόσωπο σας αποφεύγοντας τη περιοχή γύρω απο τα μάτια. Αφήστε το για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Έπειτα εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα. Κάντε αυτή τη μάσκα 2 φορές την εβδομάδα και τα μαύρα στίγματα θα εξαφανιστούν.


Ενυδατώστε τα μαλλιά σας


Το ελαιόλαδο και το αμυγδέλαιο είναι ενα απο τα καλύτερα προιόντα ενυδάτωσης για τα μαλλιά σας. Απλώστε στα μαλλιά σας ελαιόλαδο ή το αμυγδαλέλαιο, επιμένοντας στις άκρες αλλά αποφεύγοντας τις ρίζες. Καλύψτε τα μαλλιά σας με μεμβράνη κουζίνας και κρατήστε τα ζεστά για 20 λεπτά. Στη συνέχεια λουστείτε κανονικά με το σαμπουάν και το μαλακτικό που χρησιμοποιείτε. Τα μαλλιά σας θα είναι λαμπερά και υγιή.


Μια άλλη εξαιρετική περιποίηση για τα μαλλιά σας είναι η κρέμα από αβοκάντο η οποία ενυδατώνει και προστατεύει τα μαλλιά, ειδικά τους κρύους μήνες του χειμώνα. Βάλτε ένα ώριμο μαλακό αβοκάντο στο μίξερ. Αφού γίνει κρέμα, ανακατέψτε το μαζί με 2 κουταλιές γιαουρτιού. Εφαρμόστε το μείγμα στα μαλλιά σας για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και συνεχίστε με το κανονικό σας λούσιμο.


Spa ποδιών με γάλα και λεμόνι


Στο τέλος της μέρας αισθάνεστε ότι τα πόδια σας είναι ιδιαίτερα καταπονημένα. Με μια γρήγορη συνταγή από το ψυγείο σας θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση! Βάλτε στο μίξερ 1 ½ κούπα γάλα και στίψτε ενα ολόκληρο λεμόνι. Ανακατώστε το μείγμα και ρίξτε το σε μια λεκάνη. Βάλτε τα πόδια σας μέσα για 20 λεπτά. Μόλις ολοκληρώσετε αυτό το ποδόλουτρο, σκουπίστε τα πόδια σας, ενυδατώστε τα με μια κρέμα και φορέστε μαλακά βαμβακερά καλτσάκια. Σίγουρα θα νιώσετε μεγάλη ανακούφιση.


Κρέμα κατά της ξηροδερμίας


Πάρτε μισό μήλο καθαρισμένο, και βάλτε το στο μίξερ. Προσθέστε μια κουταλιά γάλα, μια κουταλιά μέλι, μια κουταλιά βρώμη, μια κουταλιά μηλόξυδο και 2-3 σταγόνες λεμόνι. Αφήστε το μείγμα να σταθεί για 20 λεπτά και εφαρμόστε στα χέρια τα πόδια τους αγκώνες σας. Η ενυδάτωση με αυτή τη κρέμα είναι βαθειά και διαρκεί αρκετά.
babyonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...