Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

Τραγωδία σε συναυλία των Radiohead


Μόλις μία ώρα απέμενε για να ανοίξουν οι πόρτες και οι θαυμαστές των Radiohead να πάρουν τις θέσεις τους στο πάρκο Downsview του Τορόντο, για να περάσουν ένα ροκ σαββατόβραδο. 

Ολα ήταν έτοιμα και οι τεχνικοί έκαναν δοκιμές στα συστήματα ήχου, ώστε η εμφάνιση του συγκροτήματος να μείνει αξέχαστη στο καναδικό κοινό. Μόνο που η συναυλία δεν έμελλε να ξεκινήσει.
Ξαφνικά ακούστηκε ένας δυνατός κρότος. Το κεντρικό κομμάτι της στέγης πάνω από τη σκηνή κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος. Ενας άνθρωπος βρήκε ακαριαίο θάνατο, ενώ τρεις τραυματίστηκαν. Δύο δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες, ο τρίτος όμως μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο καθώς ο τραυματισμός του είναι σοβαρός. 
Η αστυνομία δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες για τα στοιχεία των θυμάτων, πέραν του ότι νεκρός είναι ένας άντρας περίπου τριάντα ετών και ο σοβαρά τραυματίας είναι ένας 45χρονος που ασχολιόταν με την προετοιμασία της σκηνής, πάνω στην οποία βρίσκονταν την ώρα του δυστυχήματος περίπου είκοσι άτομα. 
Αφηγούμενη όσα συνέβησαν η Αλεξάντρα Χάλμπερτ, που ήταν στην τέντα που είχε στηθεί για την πώληση μπίρας, είπε: «Ημουν με γυρισμένη την πλάτη. Ακουσα κάτι σαν να έσκαγαν πυροτεχνήματα και γύρισα να δω τι συνέβαινε. Η στέγη της σκηνής είχε καταρρεύσει, όπως είχε πέσει και η σκαλωσιά που υπήρχε εκεί. Κανένας δεν κατάλαβε αμέσως πόσο σοβαρό ήταν». 
Για «χάος» μίλησε από την πλευρά του ο Τζέσιον Ιπ, προμηθευτής τροφίμων της διοργάνωσης. «Κάποιοι άρχισαν να τρέχουν προς τη σκηνή. Κανένας δεν ήξερε ακριβώς τι είχε συμβεί, ξέραμε όμως πως υπήρχαν εγκλωβισμένοι» δήλωσε στο BBC.
Ελάχιστα λεπτά μετά το τραγικό συμβάν οι Radiohead έγραψαν στο Twitter πως η εμφάνισή τους αναβάλλεται για λόγους που δεν μπορούσαν να προβλεφθούν, ενώ κλήθηκαν οι θαυμαστές να μην ξεκινήσουν για το Downsview park.

Espressonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...