Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Patrick Swayze


Ο Patrick Swayze Γουέιν  (18, Αύγ 1952 - 14 Σεπτεμβρίου 2009)  ήταν ένας Αμερικανός ηθοποιός, χορευτής και τραγουδιστής-τραγουδοποιός. Ήταν γνωστός για την σκληρή-τύπος του ρόλους, ως ρομαντικό ηγετική τους άνδρες στις ταινίες χτύπημα το Dirty Dancing και Ghost , όπως και Orry Κύρια στο Βόρειο και το Νότιο miniseries τηλεόραση. Ονομάστηκε από Άνθρωποι περιοδικό ως «Sexiest Man Alive" του το 1991. Η ταινία του και την καριέρα τηλεόραση διήρκεσε 30 χρόνια.

Διαγνωστεί με Στάδιο IV καρκίνο του παγκρέατος τον Ιανουάριο του 2008, είπε Swayze Barbara Walters ένα χρόνο αργότερα, ότι ήταν «να κλωτσάει». Ωστόσο, πέθανε από την ασθένεια στις 14 Σεπτεμβρίου 2009.  Ο τελευταίος ρόλος του ήταν ο κύριος σε ένα δύσμοιρο A & E τηλεοπτικές σειρές, Το κτήνος , που έκανε πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου 2009. Λόγω της παρατεταμένης μείωσης στον τομέα της υγείας, Swayze ήταν σε θέση να προωθήσει τη σειρά. Στις 15 Ιουνίου 2009, Entertainment Tonight ανακοίνωσε την ακύρωση της επίδειξης.


Patrick Swayze γεννήθηκε στις 18 Αυγούστου 1952, στο Χιούστον , Τέξας, το δεύτερο παιδί της Patsy Yvonne Ελένη (το γένος Karnes? γεννήθηκε το 1927), ένας χορογράφος , δάσκαλος χορού και χορεύτρια, και Jesse Γουέιν Swayze (1925-1982), μια συντάκτης μηχανικής.    Swayze τέθηκε Ρωμαιοκαθολική .  Είχε δύο νεώτερους αδελφούς, ηθοποιός Ντον Swayze (γεν. 1958) και Sean Kyle (γεν. 1962), και δύο αδελφές, Βίκι Λιν (1949 -1994) και Bambi.   Ήταν ένα έκτο μόλις αφαιρεθεί ξάδελφος του σχολιαστή ειδήσεων John Cameron Swayze , και ένας συγγενής του σημείωσε Τέξας Επανάστασης στρατιώτης Χένρι Karnes .
Μέχρι την ηλικία των είκοσι, Swayze έζησε στο δρυοδάσος γειτονιά του Χιούστον, όπου παρακολούθησε Στ. Τριαντάφυλλο της Λίμα καθολικό σχολείο ,  Oak Forest Δημοτικό Σχολείο,  Μαύρο Γυμνάσιο,   και Waltrip Γυμνάσιο .  Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ασχολήθηκε με πολλαπλές καλλιτεχνικές και αθλητικές ικανότητες, όπως πατινάζ , κλασικό μπαλέτο , και ενεργεί σε σχολικές θεατρικές παραστάσεις. Έπαιξε ποδόσφαιρο για το γυμνάσιο του και ήλπιζε να λάβει μια υποτροφία για το κολέγιο ποδόσφαιρο μέχρι τραυματισμό στο γόνατο έκλεισε την καριέρα του. Σπούδασε γυμναστική στο κοντινό San Jacinto College για δύο χρόνια.
Το 1972, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη για να ολοκληρώσει επίσημη κατάρτιση του χορού στο Μπαλέτο Harkness και Joffrey σχολές μπαλέτου.

Η πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση Swayze ήταν ως χορευτής για Disney στην παρέλαση . Στη συνέχεια πρωταγωνίστησε σε αντικατάσταση παίζει το ρόλο του Danny Zuko στην μακρόχρονη Broadway στην παραγωγή του Grease  πριν ρόλο στην ταινία του ντεμπούτο ως "άσσος" στο Skatetown, ΗΠΑ . Εμφανίστηκε ως Pvt. Sturgis στο M * A * S * H επεισόδιο " Αδελφοί αίματος » και είχε ένα σύντομο πέρασμα από το 1982 σε μια βραχύβια τηλεοπτική σειρά Το Renegades παίζει ηγέτης συμμορίας ληστών που ονομάζεται. Swayze έγινε γνωστή με την κινηματογραφική βιομηχανία μετά την εμφάνισή της σε Οι ξένοι , όπως το μεγαλύτερο αδερφό του Γ. Thomas Howell και Ρομπ Λόου . Swayze, Howell, και ο φίλος του Howell Darren Dalton επανενώθηκε το Red Dawn το επόμενο έτος, και Lowe και Swayze επανενωθεί Youngblood . Ήταν θεωρείται μέλος του Brat Pack . πρώτη μεγάλη επιτυχία του ήταν το 1985 miniseries τηλεόραση Βορρά και του Νότου , η οποία ιδρύθηκε κατά τη διάρκεια του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου.

Ο σημαντικός ρόλος του Swayze ήρθε με την απόδοσή του ως δάσκαλος χορού ο Johnny Κάστρο στην ταινία του 1987 το Dirty Dancing , μαζί του Red Dawn συμπρωταγωνιστής, Jennifer Grey, . το Dirty Dancing , μια ενηλικίωση ιστορία, ήταν μια χαμηλού προϋπολογισμού ταινία που επρόκειτο να είναι σε κινηματογραφικές αίθουσες για ένα σαββατοκύριακο μόνο και στη συνέχεια πηγαίνετε κατευθείαν στο βίντεο , αλλά έγινε μια έκπληξη χτύπησε και πέτυχε τεράστια διεθνή επιτυχία. Ήταν η πρώτη ταινία να πουλήσει ένα εκατομμύριο αντίτυπα σε βίντεο, καθώς και του 2009, κέρδισε πάνω από $ 214 εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο και έβγαλε πολλές εναλλακτικές εκδοχές, που κυμαίνονται από μια τηλεοπτική σειρά για να οργανώσει παραγωγές σε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή. Swayze received μια Χρυσή Σφαίρα Βραβείο υποψηφιότητα για το ρόλο και επίσης τραγούδησε ένα από τα τραγούδια στο soundtrack, " Αυτή είναι σαν τον άνεμο », το οποίο είχε αρχικά συν-γράψει με Stacy Widelitz για την ταινία Grandview, ΗΠΑ Το τραγούδι έγινε ένα δεκάδα χτύπησε και έχει καλύπτονται από άλλους καλλιτέχνες.
Μετά από το Dirty Dancing , Swayze βρέθηκε typecast και εμφανίστηκε σε αρκετές πτώσεις, εκ των οποίων Road House ήταν η πιο επιτυχημένη. Μεγαλύτερο χτύπημα ήρθε το 1990, όταν πρωταγωνίστησε στο φάντασμα , με την Ντέμι Μουρ και Whoopi Goldberg .  Το 1991, αυτός έναστρος παράλληλα Youngblood καστ σύντροφο Κιάνου Ριβς σε ένα άλλο σημαντικό χτύπημα δράση, Break Point , και επιλέχτηκε επίσης από άτομα περιοδικό όπως εκείνου του έτους "πιο σέξι άνθρωπος".
Swayze τραυματίστηκε σοβαρά το 1998, ενώ μαγνητοσκόπηση του HBO Γράμματα από ένα δολοφόνος κοντά Ione , Καλιφόρνια, όταν έπεσε από ένα άλογο και χτύπησε σε ένα δέντρο. Και τα δύο πόδια του έσπασαν και υπέφερε από τέσσερεις ανεξάρτητες τένοντες στον ώμο του. Τα γυρίσματα ανεστάλη για δύο μήνες, αλλά η ταινία προβλήθηκε το 1999. Swayze που ανακτώνται από τους τραυματισμούς του, αλλά είχε πρόβλημα επαναλάβει την καριέρα του μέχρι το 2000, όταν συμπρωταγωνιστώ σε ξυπνήσει Ρίνο , με Μπίλι Μπομπ Θόρντον και η Charlize Theron , και πάντα Λούλου , με Melanie Griffith .
Το 2001, εμφανίστηκε στη λατρεία κλασικό Donnie Darko , όπου έπαιξε ένα διάσημο ομιλητή παρακινητικές αποκάλυψε ότι είναι ένας παιδόφιλος ντουλάπα, και το 2004, έπαιξε Allan Quartermain σε ορυχεία του βασιλιά Σολομώντα . Είχε επίσης μια σύντομη εμφάνιση στο Dirty Dancing συνέχεια, το Dirty Dancing: Havana Nights ως ανώνυμος δάσκαλος χορού.
Swayze που του West End του θεάτρου ντεμπούτο στα μουσικά Μάγκες και Κούκλες , καθώς ο Nathan Detroit στις 27 Ιουλίου 2006,   μαζί με τον Neil, Jerzak, και παρέμεινε στο ρόλο μέχρι τιΝοεμβρίου 2006. Προηγούμενες εμφανίσεις του στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ είχε συμπεριλάβει παραγωγές του Τσάρλυ Goodtime (1975)   και του Σικάγου .
Swayze παρείχε επίσης τη φωνή για τα μετρητά της country μουσικής σκυλί μπάντα Η αλεπού και το κυνηγόσκυλο 2 και το 2007 πρωταγωνίστησε στην ταινία των Χριστουγέννων στη χώρα των θαυμάτων . Swayze έπαιξε γήρανση του ροκ σταρ στο Powder Blue , με συμπρωταγωνιστή τον μικρότερο αδελφό του Δον στην πρώτη τους ταινία μαζί. Swayze πρωταγωνίστησε στην Α & Ε του FBI δράμα Το Θηρίο , [γυρίστηκε στο Σικάγο, ως πράκτορας του FBI Charles Barker.


Swayze ήταν παντρεμένος με την Lisa Niemi, από τις 12 Ιουνίου 1975, μέχρι το θάνατό του. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1970, όταν ο Swayze ήταν 18 ετών. Niemi, 14 ετών τότε, έπαιρνε μαθήματα χορού από τη μητέρα του Swayze. Swayze και Niemi δεν είχαν παιδιά.  Σε 2008 συνέντευξη , δήλωσε ότι Swayze Niemi, ήταν η έμπνευση για το 1987 το τραγούδι του, " Αυτή είναι σαν τον άνεμο ».
Ως αντίδραση στο θάνατο του πατέρα του σε ηλικία 57 από μια καρδιακή προσβολή το 1982, άρχισε Swayze να πίνει πολύ.  Το 1989, Swayze είπε, «Πάντα πίστευα ότι υπήρχε κάτι διαφορετικό υπάρχει (προσωπικότητά μου), αλλά Φοβόμουν να ψάξουν για το φόβο ότι δεν θα βρει τίποτα. Αυτός είναι ο λόγος που πήρα στον Βουδισμό, πήρε est εκπαίδευση, ήταν σε θεραπεία, για την Σαηεντολογία, σε Υπερβατικού Διαλογισμού. προσπαθούσα να υποστηρίξει ότι η πλευρά του εαυτού μου. Αλλά, σας γνωρίζουν, στο Τέξας δεν υπάρχει μεγάλη υποστήριξη για το μέρος σας ».  Η αδελφή του Βίκυ αυτοκτόνησε από υπερβολική δόση ναρκωτικών το 1994,  οδηγώντας τον να αναζητήσει θεραπεία για τον αλκοολισμό. Μετά την αρχική ανάκαμψη, που αποσύρθηκε από την προσωρινή της show business, υποχωρώντας σε αγροκτήματα του στην Καλιφόρνια και το Λας Βέγκας, Νέο Μεξικό , για να αναπαραγάγουν τα αραβικά άλογα . Πιο γνωστό άλογο του ήταν Tammen , ένα κάστανο αραβικός επιβήτορας.
Swayze, ο οποίος ήταν ένας πιλότος πιστοποιημένη με βαθμολογία μέσου , έκανε την είδηση ​​την 1η Ιουνίου 2000, κατά τη διάρκεια πτήσης με τα σκυλιά του σε δικινητήριο του Cessna από Van Nuys, Καλιφόρνια στο Λας Βέγκας. Αεροπλάνο του ανέπτυξε ένα πρόβλημα πίεσης, προκαλώντας Swayze να κάνουν μια προληπτική προσγείωση σε ένα χωματόδρομο σε ένα συγκρότημα κατοικιών στο Prescott Valley . Δεξί φτερό του αεροσκάφους χτύπησε μια κολόνα φωτισμού, αλλά Swayze ήταν σώοι και αβλαβείς. Κλείδωσε το πιλοτήριο, εγκαταλείψουν το αεροσκάφος στην υποδιαίρεση, και έλαβε μια βόλτα-με τα σκυλιά του-από διερχόμενο όχημα, δήθεν για να τηλεφωνήσει στις αρχές. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, οι μάρτυρες είπαν ότι Swayze φάνηκε να είναι πολύ μεθυσμένος και ζήτησε βοήθεια για να αφαιρέσετε στοιχεία-ένα ανοιχτό μπουκάλι κρασί και ένα 30-πακέτο της μπύρας από την περιοχή της συντριβής.  Έκανε τον εαυτό του διαθέσιμο για την αστυνομία για αρκετές ώρες. Αργότερα διαπίστωσε ότι το αλκοόλ εν λόγω δεν ήταν στην καμπίνα, αλλά αποθηκεύονται σε εξωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους απρόσιτες κατά την πτήση και ότι η πιθανή αιτία του ατυχήματος ήταν η σωματική βλάβη Swayze που οφείλεται στις σωρευτικές επιπτώσεις του μονοξειδίου του άνθρακα από την εξάτμιση του κινητήρα υποπροϊόντα , μονοξείδιο του άνθρακα από τη βαριά χρήση καπνού, και η απώλεια της απροσδιόριστο ποσό των συμπίεσης του θαλάμου.

Στα τέλη του Ιανουαρίου 2008, Swayze διαγνώστηκε με Στάδιο IV καρκίνο του παγκρέατος (συγκεκριμένα, ενδοπορικό θηλώδες βλεννώδες νεόπλασμα ). Ταξίδεψε στο Stanford University Medical Center για τη χημειοθεραπεία και τη θεραπεία με το πειραματικό φάρμακο Vatalanib , η τελευταία εκ των οποίων οι γιατροί ήλπιζαν ότι θα διακόπτει την παροχή αίματος στον όγκο .  Στις 5 Μαρτίου 2008, ένα άρθρο το Reuters ανέφερε ότι Swayze " έχει ένα πολύ περιορισμένο ποσό της νόσου, και αυτός φαίνεται να ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία μέχρι σήμερα. "   Swayze γιατρός επιβεβαίωσε ότι ο ηθοποιός είχε διαγνωστεί με καρκίνο του παγκρέατος, αλλά επέμεινε ότι δεν ήταν τόσο κοντά στο θάνατο, όπως οι εκθέσεις δείχνουν. Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις ταμπλόιντ ότι ο θάνατός του ήταν άμεσος, Swayze συνέχισε να επιδιώξει ενεργά την καριέρα του.
Στις αρχές Μαΐου του 2008, έγινε ευρέως γνωστό σε πολλές εφημερίδες ότι Swayze είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μέρους του στομαχιού του, μετά την εξάπλωση του καρκίνου και ότι είχε ξαναγραφεί τη θέλησή του, μεταφέροντας την περιουσία του τη σύζυγό του.  Σε μια δήλωση που έκανε στις 28 Μαΐου, Swayze είπε ότι συνέχισε να ανταποκρίνεται καλά στη θεραπεία στο Stanford University Medical Center. Στα τέλη Μαΐου του 2008, είχε δει σε Λος Άντζελες Λέικερς παιχνίδι μπάσκετ, την πρώτη δημόσια εμφάνισή του από τη διάγνωση του.  Το 2008 Swayze ήταν σε θεραπεία με CyberKnife θεραπεία του καρκίνου ακτινοθεραπεία.
Στα τέλη Ιουλίου του 2008, έξι μήνες μετά φέρεται να δίνεται μόλις λίγες εβδομάδες για να ζήσουν από τους ειδικούς γιατρούς, ένα υγιές-εμφανίζονται  Swayze ρωτήθηκε από δημοσιογράφο στο Λος Άντζελες για αυτό το αεροδρόμιο για την υγεία. Μου απάντησε, «εγώ μαγειρεύω. Είμαι ένας άντρας θαύμα. Δεν ξέρω γιατί».
Swayze εμφανίστηκε στο ABC , NBC, CBS και ταυτόχρονη μετάδοση των Stand Up με τον καρκίνο τον Σεπτέμβριο του 2008, να προσφύγει στο ευρύ κοινό για τις δωρεές για την πρωτοβουλία. Swayze είπε σε μια μόνιμη επευφημία «Ονειρεύομαι ότι η« θεραπεία »η λέξη δεν θα είναι πλέον να ακολουθείται από τις λέξεις« είναι αδύνατο ». Μαζί, μπορούμε να κάνουμε έναν κόσμο όπου ο καρκίνος δεν σημαίνει να ζεις με το φόβο, χωρίς ελπίδα, ή ακόμα χειρότερα" .  Μετά την παράσταση τελείωσε, Swayze παρέμεινε στη σκηνή και μίλησε σε άλλους ασθενείς με καρκίνο? εκτελεστικός παραγωγός Λόρα Ziskin είπε, "είπε ένα όμορφο πράγμα:« Είμαι απλώς ένα άτομο που ζει με τον καρκίνο »Αυτό είναι το πώς θέλει. να σκεφτεί. Είναι σε μια μάχη, αλλά αυτός είναι ένας μαχητής ».  Στα τέλη του 2008, Swayze αρνήθηκε ισχυρισμούς εφημερίδες ότι ο καρκίνος είχε εξαπλωθεί στο συκώτι του.  Swayze είπε η Barbara Walters τον Ιανουάριο 2009 ότι ήθελε τα μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι ήταν «να κλωτσάει».
Όταν η Barbara Walters τον ρώτησε αν είχε οποιαδήποτε χρήση ή ολιστική εναλλακτικές μεθόδους θεραπείας εκτός από την χημειοθεραπεία, Swayze εισαχθεί προς τη χρήση ορισμένων κινέζικα βότανα, αλλά όχι πολύ. Εξέφρασε την αντίθεσή του, στη συνέχεια, να υποστηρίζονται τα αιτήματα από τους υποστηρικτές των εναλλακτικών θεραπειών, όπως σημειώνεται από το ABC News, δημοσιογράφος Ιωσήφ Brownstein:
Λόγω της ζοφερή πρόγνωση, πολλοί ασθενείς στρέφονται σε εναλλακτικές θεραπείες χωρίς επιστημονικά στοιχεία πίσω τους. Swayze δεν το έκανε.
"Αυτό είναι ένα πράγμα εγώ δεν θα κάνω, είναι κυνήγι, η καταδίωξη να παραμείνει ζωντανός. Δεν είμαι, ξέρεις, θα ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο κυνηγούν μένοντας ζωντανός δεν θα ζήσει, ξέρεις; θέλω ζωντανή. Αν κάποιος είχε τέτοια θεραπεία εκεί έξω όπως και τόσοι άνθρωποι ορκίζονται να μου κάνουν, θα ήθελα να είναι δύο πράγματα:. θα ήθελα να είναι πολύ πλούσια, και θα ήθελα να είναι πολύ διάσημη Διαφορετικά, σκάσε, " είπε η Barbara Walters στην μια συνέντευξη που προβλήθηκε τον Ιανουάριο [2009].
Ο τελευταίος ρόλος του ήταν ο μόλυβδος σε μια Ε & Α τηλεοπτική σειρά, το κτήνος , η οποία έκανε πρεμιέρα στις 15 Ιανουαρίου 2009. Λόγω της παρατεταμένης μείωσης στον τομέα της υγείας, Swayze ήταν σε θέση να προωθήσει τη σειρά, και στις 15 Ιουνίου 2009, Entertainment Tonight ανέφερε ότι η επίδειξη ακυρώθηκε.  Σε μια συνέντευξη με τη Barbara Walters , που προβλήθηκε τον Ιανουάριο του 2009, παραδέχτηκε Swayze ότι είχε ένα "μικροσκοπικό μάζα" στο συκώτι του. Στις 9 Ιανουαρίου του 2009, εισήχθη σε νοσοκομείο Swayze με πνευμονία. Η πνευμονία ειπώθηκε για να είναι μια επιπλοκή της χημειοθεραπείες για τον καρκίνο του Swayze του.  Στις 16 Ιανουαρίου, αφέθηκε ελεύθερος από το νοσοκομείο για να ξεκουραστεί στο σπίτι με τη σύζυγό του.  Στις 19 Απριλίου 2009, οι γιατροί ενημέρωσε Swayze ότι η καρκίνος είχε και πάλι κάνει μετάσταση στο συκώτι του.  δήλωσε ότι Swayze του καπνίσματος αλυσίδα πιθανώς "είχε κάτι να κάνει με« την ανάπτυξη της νόσου του. Φωτογραφίες που ελήφθησαν από ένα πένθιμο Swayze κατά τους μήνες πριν το θάνατό του έδειξε τον να συνεχίσει να καπνίζει.
Swayze πέθανε με την οικογένεια στο πλευρό του στις 14 Σεπτεμβρίου 2009, στην ηλικία των 57, 20 μήνες μετά τη διάγνωση.  αρθρογράφος Swayze, η Ανέτ Γουλφ, επιβεβαίωσε στο CNN ότι είχε πεθάνει από καρκίνο του παγκρέατος.  Ο ήταν αποτεφρώθηκε και η τέφρα του διασκορπισμένα Νέο Μεξικό ράντσο του. Είναι επέζησε από τη σύζυγό του Lisa Niemi , μαζί με τη μητέρα του, δύο αδελφούς και μία αδελφή.

Όνομα Swayze έχει γίνει συνήθης όρος που χρησιμοποιείται στο hip-hop τραγούδια.  Στίχοι θα χρησιμοποιήσει τη φράση "... και είμαι Swayze", που σημαίνει ότι ο ομιλητής έχει γίνει "σαν ένα φάντασμα", που σημαίνει ότι εξαφανίστηκαν ή αλλιώς φύγει. Αυτό είναι μια αναφορά στο χαρακτήρα του τίτλου ταινία του 1990 του Swayze φάντασμα . Είναι γνωστό ότι ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, από εξέχοντες ράπερ όπως EPMD , Black Sheep , CL Smooth , και πιο πρόσφατα από την εν λόγω βιαστές όπως Το πασίγνωστο BIG σε 2Pac το τραγούδι Runnin '(Πεθαίνοντας για να ζήσει) , Άτομο μεθόδου , ​​ο Αίσωπος Ροκ , και Mistah FAB 's Ghost Η βόλτα . Η έκφραση έχει γίνει ένα τέτοιο βασικό hip hop, ότι χρησιμοποιήθηκε ακόμη και στο Σάββατο νύχτα ζωντανή παρωδία hip-hop, Lazy Κυριακή .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...