Τετάρτη, 8 Μαΐου 2013

Τα συν και τα πλην για το νέο κόμμα της ΔΡΑΧΜΗΣ...


Από τον Στάθη Παλαιολόγο. 

"Δραχμή 5 αστέρων", παραπέμποντας άμεσα στον Μπέπε Γκρίλο, λέγεται το νέο κόμμα που επικεφαλής στην πραγματικότητα έχει τον Θεόδωρο Κατσανέβα.

Βασική του διακήρυξη είναι να επιστρέψει η χώρα στη δραχμή, κάτι το οποίο υποστηρίζουν όμως τόσο το κόμμα "Σχέδιο Β" του Αλ. Αλαβάνου όσο και το ΕΠΑΜ του Δημ Καζάκη.
Τρία νέα κόμματα που υποστηρίζουν ανοικτά  το ίδιο πράγμα λοιπόν; Αυτή η πολυδιάσπαση δεν τους κάνει ζημιά; Πολλοί εκτιμούν πάντως ότι στο τέλος θα συνεργαστούν μεταξύ τους, αν όχι όλοι, ορισμένοι. Στο μεταξύ θα εκδηλωθεί ένας ανταγωνισμός μεταξύ τους για το ποιος θα μπορέσει να εκφράσει το μεγαλύτερο μερίδιο των (διαρκώς αυξανόμενων) ψηφοφόρων που θέλουν επιστροφή στη δραχμή. Άρα, δηλαδή ποιος θα έχει πολιτικά το πάνω χέρι σε μια πιθανή συνεργασία η οποία έχει ορίζοντα τις ευρωεκλογές που θα γίνουν σε έναν χρόνο. Σε αυτές τις εκλογές υπολογίζουν, επειδή είναι και "χαλαρές", να πάρουν σημαντική φέτα του εκλογικού σώματος.
Όσον αφορά πάντως τις εθνικές εκλογές, θα έχουν να αντιμετωπίσουν την εύλογη κριτική κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ ότι,  καθώς με την παρουσία τους "κόβουν" από την αξιωματική αντιπολίτευση, βοηθούν τη ΝΔ στην προσπάθειά της να παραμείνει πρώτο κόμμα και να συνεχίσει τη σημερινή της μνημονιακή πολιτική...
press-gr.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...