Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Το γύρο του κόσμου κάνει ο Ναυπλιώτης που δεν καίγεται από το Άγιο Φως


Ανάμεσα στο κόσμο και ο Ναυπλιώτης Ιορδάνης Δαμιανός που...δεν θα μπορούσε να φανταστεί την έκταση που θα έπαιρνε η προσπαθεια του να αποδείξει την πίστη του.

Νωρίτερα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων είχε εισέλθει στο Ναό της Αναστάσεως συνοδευόμενος από επισκόπους του Πατριαρχείου, ιερείς και αγιοταφίτες μοναχούς. Αφού στάθηκε μπροστά στο ιερό κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου, διάκονοι του έβγαλαν τα άμφια και εισήλθε εντός φορώντας ένα λευκό στιχάρι. Εκπρόσωποι άλλων δογμάτων και της ισραηλινής αστυνομίας τον ερεύνησαν ώστε να μην έχει καμία εστία φωτιάς επάνω του και στη συνέχεια ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης εισήλθε στο εσωτερικό του Παναγίου Τάφου, ενώ ο Πατριάρχης των Αρμενίων παρέμεινε στον προθάλαμο.

Λίγα λεπτά αργότερα το θαύμα έγινε. Ιερείς σφράγισαν την είσοδο με μελισσοκέρι και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων εξήλθε του Παναγίου Τάφου κρατώντας στα χέρια του δύο αναμμένες δεσμίδες αποτελούμενες από 33 κεριά.

Το Άγιο Φως ήρθε και πάλι στη Γη, ενώ το πλήθος των προσκυνητών που περίμενε έξω από το Ναό δε συγκρατούσε τον ενθουσιασμό του ξεσπώντας σε χειροκροτήματα.

Ωστόσο εντύπωση έχει προκαλέσει στιγμιότυπο, (και στο βίντεο που ακολουθεί στο 6ο λεπτό ακριβώς) που κάνει το γύρο του κόσμου και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρων διεθνών πρακτορείων και τηλεοπτικών σταθμών, με τον Ναυπλιώτη Ιορδάνη Δαμιανό που βρίσκεται στα Ιεροσόλυμα και τον δείχνει να πιάνει την φωτιά από τα κεριά και να μην καίγεται.Το βίντεο έχει αναπαραχθεί μέχρι και από το CNN.

Το συγκεκριμένο στιγμιότυπο θα το βρείτε στο 6:00

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...