Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Μαζική αποχώρηση παικτών από τον Παναθηναϊκό


Πέφτει ακόμα περισσότερο το μπάτζετ της αθηναϊκής ομάδας 
Πιο πιθανή από ποτέ μοιάζει η αποχώρηση πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών με "βαριά" συμβόλαια από τον Παναθηναϊκό, μετά τα όσα ειπώθηκαν στο Δ.Σ. της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας".
Ο Χρήστος Παναγόπουλος έκανε λόγο για χαμηλό μπάτζετ στο Δ.Σ. της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" την Τετάρτη το απόγευμα, κάτι που σημαίνει πως δύσκολα θα παραμείνουν στο ρόστερ των «πράσινων» ποδοσφαιριστές με υψηλά (για την εποχή) συμβόλαια. Όπως είναι λογικό, η αποχώρηση πρωτοκλασάτων παικτών θα μειώσει κι άλλο την ποιότητα στο ρόστερ, οπότε οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ψάχνουν φθηνές λύσεις για να καλύψουν το κενό τους κυρίως από την ελληνική αγορά.

Από το ρόστερ, λοιπόν, είναι πιθανό να αποχωρήσουν παίκτες που είτε δεν δικαίωσαν τους ανθρώπους της ομάδας με την απόδοσή τους είτε δεν μπορούν να πληρωθούν τη νέα σεζόν. Σε αυτήν την κατηγορία βρίσκονται οι Βιτόλο, Τοτσέ, Φορναρόλι, Μπουμσόνγκ, Κουίνσι, Βελάσκες και Πίντο, που συνολικά αμείβονται μαζί με την εφορία περίπου με 5-5.5 εκ. ευρώ. Βέβαια για τους δυο πρώτους θα γίνει προσπάθεια να παραμείνουν με μειωμένες αποδοχές, κάτι που δύσκολα θα δεχθούν μιας και βρίσκονται σε ηλικία που είναι λογικό να ψάχνουν ένα ακόμα καλό συμβόλαιο (30 ο Τοτσέ, 29 ο Βιτόλο).
Πρέπει να τονίσουμε, πάντως, πως η ελληνική αγορά έχει παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό που θέλει να πετύχει ο Παναθηναϊκός, αρκεί βέβαια οι «πράσινοι» να κινηθούν γρήγορα και αποφασιστικά.

Λεωφόρος πενταετίας
Μία από τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ. της "Παναθηναϊκής Συμμαχίας" την Τετάρτη το απόγευμα αφορούσε το θέμα της επιστροφής στη Λεωφόρο. Ο Χρήστος Παναγόπουλος, που προήδρευσε της συνεδρίασης λόγω της απουσίας του Γιάννη Αλαφούζου, ανέλυσε το πλάνο της επιστροφής στην ιστορική έδρα των «πράσινων». Εκεί έγινε γνωστό πως οι πράσινοι θα αγωνίζονται στη Λεωφόρο για τα επόμενα πέντε χρόνια, με την ελπίδα πως σε αυτό το διάστημα θα βρεθεί χρηματοδότης για το πρότζεκτ του γηπέδου στον Βοτανικό. Μάλιστα σε συζητήσεις που έγιναν αργότερα, διέρρευσε πως υπάρχει συμφωνία και με τον Ερασιτέχνη για τη χρήση του γηπέδου μέχρι και τη σεζόν 2017-2018. Η επιστροφή στη Λεωφόρο θα στοιχίσει περίπου 700.000 ευρώ, με τον Ερασιτέχνη να συμμετέχει σε ένα ποσοστό που θα αγγίζει το 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...