Παρασκευή, 19 Απριλίου 2013

Δένδιας: Κανένα από τα θύματα στη Μανωλάδα δεν θα απελαθεί


Το κράτος... ομολόγησε. Θαραλλέα υπουργική παραδοχή κρατικής... ανυπαρξίας στο «φραουλο-δουλεμπόριο» της Ν. Μανωλάδας.
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδιας, έξω από το αστυνομικό τμήμα Βάρδας Ηλείας «αποδέχθηκε» την απουσία του... δημοσίου τομέα από την περιοχή της Ν. Μανωλάδας. Παράλληλα έδωσε τέλος στις φήμες για συλλήψεις και απέλαση των θυμάτων μεταναστών, παρέχοντας το θεσμικό πλαίσιο για να μην γίνει.
«Δεν έχω την παραμικρή δυσκολία να αποδεχθώ όσον αφορά των ευρύτερο δημόσιο τομέα, το ευρύτερο κράτος, ότι δεν υπήρξε πάντοτε παρών. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που είναι απαραίτητες οι μεγάλες μεταρυθμίσεις που γίνονται» δήλωσε κ. Δένδιας. Συμπλήρωσε επίσης, «τέλος θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι ακόμα. Ουδείς από τα θύματα, είτε κρατείται, είτε υπάρχει η πιθανότητα να απελαθεί. Το θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει μου επιτρέπει ευθέως να σας δηλώσω ότι έχω την ευχέρεια να δώσω στα θύματα αυτό το καθεστώς που θα τα προστατεύσει από την απέλαση». Σημειώνεται ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει στην περίπτωση του Αιγύπτιου παράνομου μετανάστη στη Σαλαμίνα, που είχε βασανιστεί από τον ιδιοκτήτη φούρνου και τον γιο του.Ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε επίσης, πως χθες υπεγράφη το σχετικό νομοθέτημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που δίνει την αρμοδιότητα ελέγχων για την ανασφάλιστη εργασία στην Οικονομική Αστυνομία, και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον κ. Δένδια να πάει ο ίδιος στην περιοχή και να συντονίσει τις ενέργειες που αφορούν το δικό του πεδίο ευθύνης. «Νομιμότητα παντού» αυτό ήταν το νόημα της τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Πρωθυπουργού και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη σύμφωνα με συνεργάτες των δύο πλευρών.

O κ. Δένδιας επισκέφθηκε την περιοχή και συνομίλησε και με αλλοδαπούς ποτ εργαζονται εκεί. Λίγη ώρα αργότερα ανακοινώθηκε από τις αρχές ότι συνελήφθησαν οι τρεις πιστολέρο... 
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...