Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

H κατανάλωση τηγανητών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου !


Ανησυχητικά ήταν τα αποτελέσματα πρόσφατης αμερικανικής μελέτης, αφού οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η κατανάλωση τηγανητών αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου


Η Δρ Σούζαν Τζουντ και οι συνεργάτες της στο Πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, στα πλαίσια της έρευνας ρώτησαν ένα δείγμα εθελοντών για τις διατροφικές τους συνήθειες, και διαπιστώθηκε ότι τα τηγανητά τουλάχιστον έξι φορές την εβδομάδα, συντελούσε σε 41% μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου στα επόμενα 4 χρόνια.

Οι εθελοντές είχαν υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις στην αρχή της μελέτης και κάθε έξι μήνες παρείχαν πληροφορίες στους επιστήμονες σχετικά με την εκδήλωση εγκεφαλικού επεισοδίου.

Αντίθετα, οι άνθρωποι που έτρωγαν πολλά φρούτα, λαχανικά, όσπρια και δημητριακά ολικής άλεσης είχαν 29% λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της μελέτης.

Η έρευνα αυτή έρχεται να επιβεβαιώσει τα αποτελέσματα προηγούμενων ερευνών, ενώ όπως σημειώνει η δρ Τζουντ: «Αν λάβουμε υπόψη μας και άλλους παράγοντες που αυξάνουν τον καρδιαγγειακό κίνδυνο, διαπιστώνουμε ότι η δυτικού τύπου διατροφή ενέχει τριπλάσια απειλή για την υγεία. Τα τηγανητά έχουν πολύ αλάτι και λιπαρά, αυξάνοντας τα επίπεδα της χοληστερόλης και την αρτηριακή πίεση. Επίσης η τακτική κατανάλωση ροφημάτων με ζάχαρη αυξάνει τον κίνδυνο διαβήτη τύπου ΙΙ»



 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...