Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ασθενείς κατώτερου Θεού - Κόβουν δωρεάν φάρμακα για σοβαρές παθήσεις


Μειώνεται από 900 σε 230 ο αριθμός των λεγόμενων ακριβών φαρμάκων, τα οποία παίρνουν ασθενείς με σοβαρές παθήσεις και καλύπτονται αποκλειστικά από τα ασφαλιστικά ταμεία...

Έτσι, οι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις θα υποχρεώνονται να βάζουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πάρουν τα φάρμακα τους, που μέχρι τώρα καλύπτονταν εξ ολοκλήρου και χωρίς τη δική τους συμμετοχή, από τα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Οι τιμές των σκευασμάτων αυτών αρχίζουν από 200 ευρώ αλλά μπορεί η τιμή τους να φτάσει και τις 3.000 ευρώ, αφού πρόκειται για φάρμακα που συνταγογραφούνται για καρκίνο, αυτοάνοσα νοσήματα όπως η σκλήρυνση κατά πλάκας. Στην ίδια λίστα, περιλαμβάνονται και σκευάσματα που χορηγούνται σε ανθρώπους που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση, αλλά και φάρμακα για ασθενείς που πάσχουν από σπάνιες νόσους. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, από τον νέο κατάλογο δεν έχουν αφαιρεθεί τα πιο ακριβά φάρμακα, αλλά έχουν εξαιρεθεί φθηνότερα σκευάσματα για να περιοριστεί το κόστος που θα επιβαρύνει τους ασφαλισμένους. 

Η έκδοση του καταλόγου αποτελεί προϋπόθεση για την ολοκλήρωση της «θετικής λίστας», του καταλόγου για τα σκευάσματα το κόστος των οποίων καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Σε αυτή τη νέα λίστα θα ενταχθούν και τα φάρμακα που έχουν διαγραφεί από των κατάλογο των 900 που δίνονταν έως τώρα δωρεάν. 
newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...