Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Άγρια κακοποίηση μοτοσικλετιστή για υπερβολική ταχύτητα(ΒΙΝΤΕΟ)


Ακόμα ένα περιστατικό κατάχρησης εξουσίας στις ΗΠΑ, καταγράφεται σε βίντεο. 


Έξι αστυνομικοί γρονθοκοπούν ακινητοποιημένο μοτοσυκλετιστή επειδή δε σταμάτησε σε σήμα τους παρότι εκείνος εκλιπαρεί για έλεος.

Το βίντεο έχει προκαλέσει σάλο στις Ηνωμένες Πολιτείες και όχι μόνο. Στις εικόνες που καταγράφονται, απεικονίζονται έξι αστυνομικοί οι οποίοι ο ένας μετά τον άλλο χτυπούν έναν νεαρό επειδή δεν σταμάτησε σε σήμα που του είχαν κάνει για υπερβολική ταχύτητα.
Το περιστατικό συνέβη στις 18 Οκτωβρίου, αλλά ο νεαρός, Ματέο Φαλκόνι, δημοσιοποίησε το βίντεο πριν από λίγες μέρες δίνοντας το στην εφημερίδα, "Florida's News-Press" και όπως είπε, θα καταθέσει μήνυση εναντίον των αστυνομικών.
Ο Φαλκόνι είναι 22 ετών, λατινικής καταγωγής Καλιφορνέζος. Μόλις ξεκίνησε η καταδίωξή του από περιπολικό, έντρομος άρχισε να περνάει τα κόκκινα φανάρια το ένα μετά το άλλο.
Όταν έφθασε σε αδιέξοδο, σταμάτησε, κατέβηκε από την μηχανή και σήκωσε τα χέρια του ψηλά. Παρόλα αυτά όμως, δεν απέφυγε την αστυνομική επίθεση από τα όργανα τα οποία χρησιμοποίησαν ακόμα και Taser εναντίον του.
Ο ίδιος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κατάγματα και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Σε δηλώσεις του παραδέχεται ότι έκανε λάθος, αλλά άρχισε να αναπτύσσει υπερβολική ταχύτητα επειδή φοβήθηκε και πανικοβλήθηκε.
Για την ώρα, το γραφείο του Collier County στο οποίο υπηρετούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί, δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα. Αστυνομικοί από το ίδιο τμήμα, είχαν εμπλακεί και στο παρελθόν σε παρόμοια υπόθεση, στην οποία κλήθηκαν να αποζημιώσουν το θύμα καταβάλλοντας 95.000 δολάρια.





to-gamato.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...