Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΑΥΤΟ!! Ο γυμνοσάλιαγκας αλλάζει το πέος του μετά από την ερωτική επαφή!!!


Οι επιστήμονες έχουν μείνει έκπληκτοι...
Ένα ζώο έχει τη δυνατότητα να χάνει το πέος του, μόλις τελειώνει η σεξουαλική του επαφή με το θηλυκό και στην επόμενη επαφή του, έχει νέο πέος και μάλιστα μεγαλύτερο από το προηγούμενο. 
Το συγκεκριμένο ον μπορεί να συνουσιάζεται αδιαλείπτως και συνεχόμενα. 

Το ζώο αυτό είναι ένα είδος γυμνοσάλιαγκα που ζει στη θάλασσα, ο Chromodoris reticulata, ο οποίος χάνει το πέος του δίχως πόνο και στη συνέχεια το αναγεννά σε μεγαλύτερο από το προηγούμενο, μέγεθος. Οι επιστήμονες μόλις διαπίστωσαν αυτή την ικανότητα έμειναν με το στόμα ανοιχτό, αφού πρόκειται για το πρώτο ον που μπορεί να συνουσιάζεται επανειλημμένα και να “πετάει” το παλιό χρησιμοποιημένο πέος.


Το συγκεκριμένο είδος ζει στον Ειρηνικό Ωκεανό και οι επιστήμονες που έκαναν αυτή την ιδιόμορφη μελέτη τη δημοσίευσαν στο περιοδικό “Royal Society's journal Biology Letters.” Πάντως εκτός από το “πέος μιας χρήσης” το συγκεκριμένο είδος έχει μια πολύ περίεργη ερωτική ζωή. Σχεδόν όλα αυτά τα πλάσματα, τα οποία είναι επίσης γνωστά και ως “γυμνοβράγχια”, πιστεύεται ότι είναι ερμαφρόδιτα που σημαίνει ότι διαθέτουν τόσο αρσενικά όσο και θηλυκά γεννητικά όργανα και μπορούν να χρησιμοποιούν την ίδια στιγμή.

iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...