Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Έλληνας μεταξύ απαχθέντων σε επίθεση στη Βόρεια Νιγηρία


Ένοπλοι στη βόρεια Νιγηρία εισέβαλαν σε εγκαταστάσεις κατασκευαστικής εταιρείας Setraco,
σκοτώνοντας το φρουρό, και απήγαγαν επτά ξένους εργαζόμενους από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Βρετανία και το Λίβανο.


Σύμφωνα με τη Guardian το περιστατικό σημειώθηκε στην επαρχία Μπαουτσί, στην πόλη Τζαμάρε. Νωρίτερα οι ένοπλοι είχαν επιτεθεί σε μια τοπική φυλακή, πυρπολώντας δύο αστυνομικά οχήματα. Οι απαχθέντες είναι ένας Έλληνας, ένας Βρετανός, ένας Ιταλός και τέσσερις Λιβανέζοι.

Στο μουσουλμανικό βορρά της Νιγηρίας πραγματοποιούνται συχνά επιθέσεις από εξτρεμιστές ισλαμιστές, κυρίως της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, η οποία θεωρείται υπεύθυνη για τις δολοφονίες τουλάχιστον 729 ανθρώπων. Η απαγωγή ξένων υπηκόων για λύτρα είναι περισσότερο συνήθης πρακτική στο νότο της Νιγηρίας ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται τα περιστατικά και στο βορρά.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Έλληνας πολίτης, ο οποίος εργάζεται στην εταιρεία Setraco στη Νιγηρία, απήχθη το Σάββατο βράδυ, μετά από επίθεση ενόπλων στο συγκρότημα όπου διέμενε το προσωπικό της εταιρείας, στο Μπάουτσι της βόρειας Νιγηρίας. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, απήχθησαν συνολικά επτά άτομα. Η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Νιγηρία βρίσκεται σε επαφή με τις αρχές της Νιγηρίας, τις άλλες ενδιαφερόμενες Πρεσβείες και τους εκπροσώπους της εταιρείας για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Το Υπουργείο Εξωτερικών έχει ενημερώσει την οικογένεια του απαχθέντος».
tvxs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...