Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Πρόστιμο 25.000 ευρώ στη Μαργαρίτα!!


Προβλήματα στον παράδεισο της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου.
Ο Δήμος Κορινθίων ξεκίνησε τα πρόστιμα για πολεοδομικές παραβάσεις στο περιβόητο παραθαλάσσιο «κτήμα Μαργαρίτα» έξω από την Κόρινθο, ενώ μένει ακόμη αναπάντητο ένα μεγάλο ερώτημα: έγινε καταπάτηση του αιγιαλού;

Ηταν καλοκαίρι του 1964 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Μένιος Κουτσόγιωργας πήγαν στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Κόρινθο. Μαζί με τις συζύγους τους κατευθύνθηκαν προς την Αλμυρή, ένα παραθαλάσσιο ψαροχώρι με όχι περισσότερους από δέκα κατοίκους. Η ηρεμία της περιοχής μάγεψε αμέσως τους δύο άντρες που εκείνη ακριβώς την ημέρα αποφάσισαν να αγοράσουν ένα μεγάλο οικόπεδο και να το μοιραστούν. Εδώ θα έχτιζαν τα ησυχαστήριά τους. Αυτή τη γαλήνη της παραθαλάσσιας Αλμυρής που αγάπησε ο Ανδρέας και έχει τη δύναμη να σε κάνει να ξεπεράσεις ακόμη και πολύ σημαντικά άγχη όπως αυτό της λίστας Λαγκάρντ έρχεται να ταράξει σήμερα η Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Κορινθίων που διαπίστωσε σωρεία αυθαιρεσιών στο «κτήμα Μαργαρίτα» και επέβαλε τα πρώτα πρόστιμα. 

Μετά το δημοσίευμα του «ΘΕΜΑτος» τον περασμένο Δεκέμβριο, όπου φαίνεται καταπάτηση του αιγιαλού από την εταιρεία της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου με την επωνυμία Χωριό Ειρήνης Α.Ε., το αρμόδιο τμήμα της Πολεοδομίας Κορίνθου έκανε ελέγχους, διαπίστωσε παραβάσεις και επέβαλε πρόστιμα ύψους 25.000 ευρώ.
Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών αναφορικά με το εξοχικό της οικογένειας Παπανδρέου, στο οποίο ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια η υπέργηρη κυρία Παπανδρέου, διαπιστώθηκαν παραβάσεις στην ανέγερση πέργκολας, στο χαγιάτι αλλά και στην περιτοίχιση του οικοπέδου με πέτρα και συρματόπλεγμα.

Μετά την έρευνα επιβλήθηκε πρόστιμο για την πέργκολα, ύψους 500 ευρώ, για το χαγιάτι 17.325 ευρώ, για τον φράχτη με την πέτρα 6.685 ευρώ και για το συρματόπλεγμα 1.040 ευρώ. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Αυθαιρέτων του δήμου, η κυρία Παπανδρέου οφείλει να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα κτίσματα. Είναι, όμως, μόνο αυτά; Υπάρχει τελικά καταπάτηση του αιγιαλού; Το «κτήμα Μαργαρίτα» σχεδόν βρέχεται από τη θάλασσα και ο κήπος του ακουμπάει το νερό. Για το θέμα αυτό, λοιπόν, το αρμόδιο τμήμα της Πολεοδομίας Κορίνθου δήλωσε αναρμόδιο. Την έρευνα, όπως μας είπαν, έχει αναλάβει η Κτηματική Υπηρεσία Κορίνθου. Πάντως, ακόμη και κάποιος που δεν γνωρίζει τους νόμους που προβλέπονται για τον αιγιαλό, βλέποντας απλώς τις φωτογραφίες που είχε δημοσιεύσει το «ΘΕΜΑ» μπορεί να καταλάβει ότι κάτι δεν πάει καλά με το «κτήμα Μαργαρίτα», του οποίουη περίφραξη δεν απέχει από το νερό περισσότερο από ένα μέτρο! 

Ενδιαφέρον έχει η απάντηση που είχε δώσει πριν από λίγο καιρό στο «ΘΕΜΑ» ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας κ. Νικόλαος Καράμπελας. Λίγο πολύ είχε υποστηρίξει ότι δεν είναι το κτήμα που επεκτάθηκε προς τη θάλασσα περισσότερο απ’ όσο του αναλογεί. Είναι η θάλασσα που έφτασε προς το κτήμα διαβρώνοντας το έδαφος… 
«Με την πάροδο των χρόνων η θάλασσα έρχεται προς την ακτή. Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα να φτάνει μέχρι την περίφραξη και την είσοδο των σπιτιών», είχε πει τότε ο κ. Καράμπελας.

Να θυμίσουμε ότι μετά την αποκάλυψη του «ΘΕΜΑτος», ο κ. Βασίλης Καπερνάρος, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, έφερε το θέμα στη Βουλή και με ερώτησή του ζήτησε να ενημερωθεί αν το «κτήμα Μαργαρίτα» πληροί τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον νόμο για να λειτουργεί ως υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων (έχει μετατραπεί σε κτήμα για γάμους και δεξιώσεις) και μεταξύ άλλων ρώτησε αν έχει γίνει έλεγχος και για καταπάτηση του αιγιαλού.
Προφανώς και ο κ. Καπερνάρος θα πρέπει να περιμένει το πόρισμα της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Γαμήλιες δεξιώσεις και συνέδρια

«Το “κτήμα Μαργαρίτα” είναι η ιδανική πρόταση για όσους λατρεύουν τη μοναδική ομορφιά της ελληνικής γης, τη μαγεία της θάλασσας και τις γευστικές απολαύσεις. Μελετημένο μέχρι και την παραμικρή λεπτομέρεια, έχει την υποδομή να φιλοξενήσει κάθε κοινωνική και επαγγελματική σας εκδήλωση». Με αυτό το κείμενο ανοίγει η ιστοσελίδα του «κτήματος Μαργαρίτα», διαφημίζοντας τις εκδηλώσεις που μπορεί να φιλοξενήσει η βίλα της οικογένειας Παπανδρέου έξω από την Κόρινθο. Η διάθεση του χώρου σε εταιρεία που διοργανώνει κοινωνικές εκδηλώσεις ήταν μια επιχειρηματική ιδέα της κυρίας Παπανδρέου που θεώρησε ότι είναι κρίμα η εντυπωσιακή πισίνα και οι κήποι του κτήματος με θέα τη θάλασσα να μένουν άδειοι ενώ θα μπορούσαν πολύ εύκολα να φέρουν έσοδα στον προϋπολογισμό της οικογένειας. Ετσι, με τιμές από 26 μέχρι 50 ευρώ το άτομο, μπορεί ο καθένας να νοικιάσει τον χώρο του κτήματος την περίοδο από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο για να φιλοξενήσει εκεί την εκδήλωσή του. Το κτήμα μπορεί να χωρέσει ροτόντες συνολικής χωρητικότητας μέχρι και 600 ατόμων, αν και όπως φαίνεται στην απάντηση που έδωσε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στηνερώτηση του κ. Καπερνάρου, ο υπαίθριος χώρος εκδηλώσεων στο «κτήμα Μαργαρίτα» εμφανίζεται να είναι δυναμικότητας 250 καθισμάτων.
protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...