Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκεται το μέτρο της απόλυσης για 25.000 υπαλλήλους στο Δημόσιο!!


Στον «αέρα» φαίνεται να βρίσκεται το μέτρο της διαθεσιμότητας που αφορά 25.000 δημοσίους υπαλλήλους
καθώς οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην εφαρμογή του έχουν δημιουργήσει πιέσεις στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, τόσο από το Μέγαρο Μαξίμου, όσο και από την τρόικα που καταφθάνει με «κόκκινη» κάρτα. 

Και μπορεί ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας να ξεκαθάρισε πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, ωστόσο η σημαντική καθυστέρηση που παρατηρείται, μεταξύ άλλων, και στο θέμα της ανακοίνωσης του δεύτερου κύματος συγχωνεύσεων - καταργήσεων δημόσιων οργανισμών έχει προκαλέσει την αντίδραση του Μαξίμου καθώς επικρατεί έντονη ανησυχία πως ίσως ζητηθεί από τους δανειστές να υπάρξουν απολύσεις στο Δημόσιο, χωρίς να προηγηθεί το μέτρο της εφεδρείας.
Από την κυβέρνηση διαμηνύουν στο αρμόδειο υπουργείο πως πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα υπουργεία στη διαμόρφωση των νέων δομών, καθώς μόνο από την αναδιάρθρωση θα προκύψει ένα όφελος 18 εκατομμυρίων, χωρίς να υπολογίζεται το κέρδος από τις μειώσεις στους μισθούς λόγω διαθεσιμότητας ή και απολύσεων υπαλλήλων.
Ήδη με βάση τα νέα οργανογράμματα προκύπτουν σε τέσσερα υπουργεία επιπλέον 3.500 υπάλληλοι. Πολλοί δύσκολα οι υπάλληλοι αυτοί θα βρουν μια άλλη θέση στο Δημόσιο καθώς θα προκύψουν και άλλες κενές θέσεις με την αναδιάρθρωση που θα έρθει στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη ενώ ξεχωριστή διαδικασία προβλέπεται για τα υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης και Παιδείας.
Στα νέα οργανογράμματα θα προβλέπεται μείωση δομών που θα φθάνει ακόμη και στο 50%. Οι εργαζόμενοι που είναι πλεονάζοντες θα μπουν άμεσα σε καθεστώς διαθεσιμότητας, θεωρείται ιδιαιτέρως δύσκολο να μπορέσουν να μετακινηθούν στο σύνολό τους σε κενές θέσεις άλλων φορέων, εντός ενός έτους. Υπενθυμίζεται ότι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαδικασία επανατοποθέτησης, ούτε για τους 2.000 υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στο τέλος του 2012.
Tην ίδια ώρα, ριζική αλλαγή των ελέγχων των πειθαρχικών παραπτωμάτων προχωράει η κυβέρνηση με τη συμμετοχή δικαστικών στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης στο δημόσιο.
Με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κκ Αντώνη Μανιτάκη και Ευριπίδη Στυλιανίδη η σύνθεση των πειθαρχικών συμβουλίων θα αρχίσει να λειτουργεί τις επόμενες ημέρες και σε κάθε ένα από αυτά θα τοποθετηθεί επικεφαλής δικαστής, χωρίς να προβλέπεται επιπλέον αμοιβή σε όσους δικαστικούς συμμετέχουν.
Σύμφωνα με το protothema.gr οι υπηρεσίες που θα ελέγχονται σε κάθε περίπτωση θα ανήκουν στον τόπο ευθύνης κάθε δικαστή, ο οποίος θα εξετάζει το φάκελο πειθαρχικών παραπτωμάτων του κάθε υπαλλήλου.
newpost.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...