Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

Mητέρα Δημήτρη Βογιατζή: "Δεν μπορούσα να τον κρατήσω δυνατό, δεν μπορούσα να τον συνεφέρω, δεν μπορούσα να του δώσω αυτά που ήθελε. Δυστυχώς…"


Τραγική φιγούρα η μητέρα του διάσημου ηθοποιού Δημήτρη Βογιατζή που έβαλε τέλος στη ζωή του λίγες μέρες πριν.
Η άτυχη μητέρα ξεσπά απαριθμώντας τους λόγους που έφτασαν τον γιό της σε αυτό το σημείο. Όπως αναφέρει « Είχε μελαγχολία γιατί ήταν άνεργος. Είχε πέσει σε κατάθλιψη, γιατί δεν είχε δουλειά. Δεν μπορούσε να ασχοληθεί με τίποτα ως νέος. Του έλεγα να πάει μία βόλτα, να ξεσκάσει λιγάκι, αλλά το γεγονός ότι δεν είχε δουλειά του προκαλούσε μελαγχολία. Γιατί; Αυτό το γιατί θα με φάει ως μάνα αλλά θα φάει και όλη την Ελλάδα τελικά» θίγοντας την κατάσταση της ύφεσης από την οποία οι νέοι έχουν πληγεί και δεν μπορούν να συνεχίσουν φυσιολογικά τη ζωή τους, σαν εργαζόμενοι, σαν ενεργοί και παραγωγικοί πολίτες της κοινωνίας.
Τα τελευταία δύο χρόνια ο ηθοποιός ήταν άνεργος και ζούσε μαζί με τη μητέρα του στο πατρικό του στο Βόλο. Η μητέρα του τον βρήκε νεκρό μέσα στο δωμάτιο του, το πρωινό του περασμένου Σαββάτου. Με δάκρυα στα μάτια εξηγεί στη Real News τους λόγους που οδήγησαν το γιό της στο απονενοημένο βήμα: «τον σκότωσε η ανεργία. Δεν δούλευε δύο χρόνια. Δεν μπορούσε να βρει δουλειά πουθενά. Προσπαθήσαμε ακόμα να βάλουμε και μέσο, έστω και για να σκουπίζει τον δήμο, έστω για έναν μήνα, να βγάζει τα τσιγάρα του, να κάνει κάτι να ξανακερδίσει τη ζωή του. Τίποτα. Εγώ του έπαιρνα τσιγάρα και ήταν περήφανος, δεν έλεγε ποτέ του τίποτα. Προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια του. Ήταν άψογος από μικρό παιδί. Τελείωσε τη δραματική σχολή δεύτερος ανάμεσα στα 500 παιδιά. Ο Κουν τον εκτιμούσε πολύ. Τι να σας πω; Είχε την τέχνη μέσα του. Και όλα αυτά άλλαξαν. Ήρθε στο Βόλο και δεν πήρε κανένας τηλέφωνο να τον ειδοποιήσει για δουλειά. Δεν μπορούσα να τον κρατήσω δυνατό, δεν μπορούσα να τον συνεφέρω, δεν μπορούσα να του δώσω αυτά που ήθελε. Δυστυχώς…»
Η τραγική μάνα αναζητά κουράγιο να ζήσει με την απώλεια του γιού της. Δεν είναι η μοναδική. Δεν είναι η εξαίρεση σε αυτή τη χώρα, είναι ο κανόνας. Ο κανόνας που επιτάσσει την ανεργία, την απάθεια, την απογοήτευση που έχει κυριεύσει νέους, με πτυχία με αξιώσεις, που φεύγουν στο εξωτερικό ή μένουν να παλέψουν για την ελάχιστη ανταμοιβή.
koolnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...