Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αναβρασμός και έντονη ανησυχία επικρατούν στη θράκη για το θέμα των λαθρομεταναστών


Αναβρασμός και έντονη ανησυχία επικρατούν στη θράκη για το θέμα των λαθρομεταναστών που μεταφέρονται στην περιοχή την ώρα που το θέμα μοιάζει με ανοικτή πληγή καθώς πολλές περιφέρειες της χώρας ορθώνουν τείχος στα σχέδια του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως.


Ήδη, έντονες ήταν οι αντιδράσεις στην περιοχή της Θράκης αυτό που προκάλεσε η απόφαση για την προσωρινή φιλοξενία στην Αστυνομική Σχολή της Ξάνθης, ωστόσο αυτό που προκάλεσε σοκ ήταν η πληροφορία για τη φιλοξενία των λαθρομεταναστών δίπλα σε αποθήκες με χιλιάδες όπλα και πυρομαχικά!

Εντός των Αστυνομικών Σχολών φυλάσσονται 2.500 όπλα και πυρομαχικά, τα οποία χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση των νεοσύλλεκτων, και τα οποία ωστόσο πλέον μπορεί πολύ εύκολα να πέσουν έρμαια των λαθρομεταναστών, σε περίπτωση απόδρασης ή ακόμη και μαζικών αποδράσεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σχέδιο για την ασφαλή απομάκρυνση του οπλισμού από την Αστυνομική Σχολή, γεγονός που εγείρει φόβους  για το τι θα συμβεί σε περίπτωση μαζικής εξέγερσης των 400 λαθρομεταναστών που βρίσκονται εντός της σχολής.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες, ανώτατα στελέχη της αστυνομίας θα επισκεφτούν τις επόμενες ημέρες τη σχολή ώστε να αναγνωρίσουν τους χώρους και να εξετάσουν τρόπους βελτίωσης του περιμετρικού φράχτη.

Πηγή: thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...